• January 25, 2022

IZDAVALI LAŽNE MENICE – UHAPŠENA TRI MUŠKARCA ZBOG PREVARE – Beograduživo.rs

IZDAVALI LAŽNE MENICE – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su sugrađane M. S. (1986) i S. Ć. (1986), kao i E. Z. (1976) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje su izvršili krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Kako se sumnja, M. S. je kao odgovorno lice PD „Kupi povoljno“ iz Beograda, u periodu od 21. septembra 2019. do 4. januara 2020. godine, preko S. Ć. kao saizvršioca i neformalnog zastupnika navedenog preduzeća, dovodio u zabludu zaposlene u nekoliko privrednih društava i od njih u više navrata preuzimao robu široke namene, a izdavao im menice koje nisu bile naplative.

Preuzetu robu je, kako se sumnja, prodao, lažno prikazavši da je navedena roba prodata PD „BBM Tim“, čije je odgovorno lice osumnjičeni E. Z, koji je pomogao u izvršenju krivičnog dela.

Na taj način osumnjičeni su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od 13.196.104 dinara,  i oštetili nekoliko privrednih društava za navedeni iznos. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

Izvor: mup.gov.rs

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

Kuman dobija otkaz do jutra: Katastrofalna Barsa odigrala bez golova u Kadizu, u završnici izbegla i poraz!

Read Next

Dibala: Moj stav je jasan – želim da ostanem u Torinu – Sportklub