Izazovi koje donosi retrogradni Uran

Ovo je godina retrogradnih planeta, koje donose izazove svim horoskopskim znacima, u svim životnim aspektima. Dok nas retrogradni Merkur očekuje od 9. septembra, retrogradnom kretanju Jupitera, Saturna, Neptuna i Plutona, 24. avgusta pridružio se i Uran, u znaku Bika. Retrogradni Uran donosi inovacije, razbija i probija, podriva temelje naših utvrđenih struktura i tera nas da istražujemo van svoje zone komfora.

I pored snažnog uticaja, retrogradni Uran nije najznačajniji astrološki momenat, jer spada u planete najudaljenije od Sunca, koje polovinu vremena provode u retrogradnom hodu, pa je njegov retrogradni hod zapravo normalan. Ali kad god planeta promeni kretanje, uticaj postaje izraženiji, a primetan je i u obliku retro-senke, nedelju dana pre ulaska u retrogradnost, kao i nedelju dana nakon povratka direktnom kretanju.

Uran je planeta iznenađenja, a ako imate planete ili bitne astrološke aspekte pozicionirane na 18–19° u Biku, možete ovaj uticaj osetiti snažnije nego drugi. Imajući u vidu da je Uran u znaku Bika još od 2018. godine, sve što radite na oslobađanju, individualizaciji i promeni, sada dobija dodatnu energiju.

Poznat kao zemljani znak koji je najstabilniji i najukorenjeniji, Bik nas opominje na povratak solidnim i trajnim vrednostima, koje uključuju brigu o telu, novcu, materijalnim stvarima. Bik vlada samom Zemljom, uključujući i načine na koje je koristimo kao beskrajni resurs – šume, klima, poljoprivreda, proizvodnja hrane, globalno tržište, valuta, sve to spada u domen Bika. Uran će se zadržati u ovom znaku sve do 2026. godine, a uz sve preokrete koji se dešavaju na celoj planeti i sa retrogradnim kretanjem Urana u ovom trenutku, sada je pravo vreme da započnemo realizaciju svojih inovativnih projekata.

Pročitejte i ovo: Šta svakom horoskopskom znaku donosi retrogradni Merkur u septembru

Da biste radili sa pojačanom energijom Zemlje, želećete da se odmorite, napunite energijom, želećete da nahranite delove sebe koji su spremni da prigrle promene i odbace ono što je zastarelo. Uran je inovator i revolucionar, tako da ovo nije vreme da potiskujete ili ublažavate svoje porive. Zato se „bacite“ na samoregulaciju, prizemljite se i ukorenite. Kao najvažnije od svega, pronađite kanale kroz koje vaš jedinstveni genije može da napreduje.

Budite radikalni u načinima ne koje se starate o dobrobiti planete Zemlje, o sopstvenom telu i njihovom međusobnom odnosu. Izađite u prirodu, meditirajte u prirodi, saznajte više o biljkama i prirodnim načinima lečenja. Promislite o svom odnosu prema potrošnji, resursima, prema svom telu i prema majci Zemlji, a zatim pokušajte da ništa od toga ne uzimate zdravo za gotovo i cenite materijalnu udobnost koju imate. Uspostavite praksu uzemljenja, pijte biljne čajeve za umirenje, koristite eterična ulja za masažu stopala, napravite rituale koji će vam pomoći da umirite nerve, ponudite sebi strpljenje, nežnost i utehu (Bik je stručnjak u toj oblasti).

Pročitajte i ovo: Kako da koristite astrologiju da bolje razumete partnera

Retrogradni Uran označava još jedno poglavlje u sedmogodišnjem putovanju kroz znak Bika i od nas se sada traži da budemo iskreni, autentični i duboko slobodni, ali ne na tuđ račun. Potrebno je da ostanemo humani, saosećajni, povezani, da ne dopustimo egu da nas obmanjuje kako smo izdvojeni, ili bolji od čovečanstva koje nas okružuje i Zemlje na kojoj živimo. U ovom periodu tražimo svoju slobodu u svim materijalnim životnim aspektima, ali nijednog trenutka ne smemo zaboraviti da tu slobodu tražimo i za sve druge.

Naslovna fotografija: instagram.com/taramilktea

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Započnite bračni život bez grešaka koje mladenci najčešće prave  

Read Next

Srbija razorila Poljake: Jokić sve pregazio u grupi, Hrvati mogu da odahnu, sa Italijanima u 1/8 Evrobasketa!