Italijani žele Origija, a on hoće da ostane u Premijer ligi – Sportklub

Belgijski napadač Divok Origi na leto postaje slobodan igrač jer mu ističe ugovor sa Livepulom, a tim sa Enfilda imao je ponude za svog „džokera“ tokom zimskog prelaznog roka. Ipak, 26-godišnji napadač ne želi da promeni prvenstvo i traži angažman u nekom klubu iz Premijeršipa, uprkos interesovanju italijanskih klubova.

Navodi se da bi visina obeštećenja za Origija, u slučaju da ga Liverpul proda tokom januara, bila oko 12 miliona evra. Britanski Skaj sport ne navodi koji su italijanski timovi želeli Origija, ali piše da su u pitanju bile tri ekipe.

Marko Grujić

Takođe, treba naglasiti da u zavisnosti od broja utakmica koje počne kao starter, Origijev ugovor može i automatski da se produži do leta 2023. godine.

Origi se i u prošlosti dovodio u vezu sa drugim klubovima – pre svega, bio je na pozajmici u Volfsburgu u sezoni 2017/2018. Iako mu ne daje često priliku da zaigra, menadžer „Redsa“ Jirgen Klop izuzetno ceni Belgijanca.

Divok je sjajan napadač, ali iz nekih razloga nije dobijao mnogo prilike da igra za nas. Nadam se da će naći menadžera koji će moći da mu obezbedi mnogo minuta da demonstrira svoje kvalitete“, izjavio je nemački stručnjak.

Divok Origi je igrač Liverpula od 2014, ali je sezonu 2014/2015. proveo u Lilu, iz kojeg je i prešao u redove engleskog velikana. Za reprezentaciju Belgije odigrao je 31 utakmicu i postigao tri gola.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

DOKUMENTA ZA BESKUĆNIKE – GRAD OBEZBEDIO SREDSTVA – Beograduživo.rs

Read Next

Bogdan: Željko je na drugom nivou – njemu je košarka šah! – Sportklub