Istine koje tvrdoglavo slomljeno srce teško prihvata.

Delovi slomljenog srca se često tvrdoglavo ponašaju kao opiljci gvožđa koje privlači magnet “izgubljenog raja”. Jedino središte kome teže, jesu vaša izneverena očekivanja, iluzije kojih ne želite da se oslobodite, ogorčenje koje vam je jedini izvor energije. Organizovali ste svoj život oko partnerskog odnosa, a sada treba da ga organizujete oko sebe i ne znate kako to da izvedete. Teško je pustiti, ali je neophodno, a ove istine pomažu (iako ih srce tvrdoglavo odbija). 

Sami možete biti jednako srećni kao i u vezi 

Baš kao što u vezi možete biti jednako sami, kao kad ste sami, ili jednako nesrećni, tako možete biti i srećni. Jedna od najgorih usamljenosti je ona koju doživljavate pored nekog sa kim bi trebalo da se osećate kao da više niste sami. I ako je veza propala, sigurno poznajete taj osećaj – udaljavanje, emotivna distanca, osećanje da vaši životi teku odvojeno i da nemate ničeg zajedničkog… Isto tako, pamtite neke najbolje dane, u kojima ste bili sami – to je možda bio period kada uopšte niste ni u koga bili zaljubljeni i uživali ste u svojoj slobodi da radite šta hoćete i kada hoćete, onako kako vama odgovara, da se nikome ne prilagođavate. Ili su to bili oni dani kad partner negde otputuje, a vi osećate olakšanje i radujete se što ćete nekoliko dana živeti opušteno – to znači da ste ostalo vreme u grču i da vam nije dobro u vezi. Setite se toga i prihvatite svoju slobodu, iako vam je možda nametnuta i razlikuje se od onog što ste želeli i očekivali. Možete biti srećni i zadovoljni sami sa sobom, možete biti zaljubljeni u život, umesto u neku osobu. 

Bolje vam je bez njega 

Posle mnogo vremena, u vezi koja opstaje i preživljava, dođete do jednostavne definicije, koja uopšte nije romantična i nema veze sa onim što se smatra ljubavlju. Jednostavno vam je bolje kad ste zajedno, nego da ste sami – i to oboje zaključite svaki put kad prebrodite neku krizu. Ako veza nije opstala, znači da nemate tu sponu koja omogućava preživljavanje – nije vam bolje kad ste zajedno. A to znači da vam je bolje bez druge osobe. Odnos je bio izvor stresa i nezadovoljstva i sada više nema odnosa – samo treba da prihvatite tu neprijatnu istinu da vam je bolje samoj. Koliko toga ste već uspeli sami, možda i uprkos tome što vas je partner sabotirao i oduzimao vam energiju? Koliko toga niste podelili sa njim, već ste se obraćali prijateljima – zato što vaš partner nije bio vaš prijatelj? Nema onih dobrih strana odnosa (ili onih koje su vas vezivale, iako nisu naročito dobre), ali nema ni onih drugih. Prihvatite to – bolje vam je bez njega. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Ovo su patike koje vole trendseteri, koje nude komfor i dizajn sa pogledom u budućnost

Read Next

Konačno osveženje, stiže kiša i pad temperature za desetak stepeni