Istine koje bi mogle da promene vaš pristup životu – WANNABE MAGAZINE

Mnogo iskustva ponekad donosi zasićenje, ali vrlo malo pomaka. Proživite toliko toga, a plamičak istine tek slabašno zaleluja pred vašim očima i osvetli vam samo na trenutak, samo delić spoznaje. Ovo su neke istine koje mogu da vam pomognu da promenite svoj pristup životu, da bolje izaberete svoja iskustva i da brže i više naučite iz njih. 

Ne morate ići redom 

Vaš redosled životnih prioriteta se možda razlikuje od onog linearnog, koji propagiraju filmovi i kojim izgleda, većina ljudi živi. Životni put nije linearan, kao ni vreme. On se odvija u krugovima i osmicama, kroz razna račvanja, lutanja stranputicama i otkrivanja prečica. Možda vi ne morate sve po redu, jer vaš život nije igrica sa sve kompleksnijim nivoima. Možete poći od najkompleksnijeg, a zatim pojednostavljivati. Možete prvo ostvariti majčinstvo, a zatim karijeru i stvaralaštvo. Možete i jedno i drugo, paralelno. Možete biti sve što jeste, a možda ste mnogo toga i nije vam teško nego prirodno, da budete sve odjednom. Ne morate uvek savladati neku prepreku da biste prešli na sledeći nivo. Često morate, ali ne uvek. Imate viziju o tome šta želite da postignete, a onda se zaglavite na jednom delu. Tada možete da se okrenete nekom drugom aspektu svog života i bavite se njime, dok ne osetite da ste spremni i sposobni da se ponovo poduhvatite onog težeg. Možda ćete pronaći rešenje za ono prvo, kada prebacite fokus na nešto drugo i oslobodite svoj podsvesni um, omogućivši mu da se bavi rešavanje problema „ispod radara“. Možda je vaš život više poput slaganja Lego kockica i traženja pravih delova, koji se uklapaju, kroz pokušaje da uklopite neke na nov način i osmislite nove modele, različite od onih prikazanih u šemi. 

Ljubav se stvara, ne pronalazi se 

Uglavnom verujemo da će nam sve ići bolje, kad pronađemo ono nešto što nam je bitno, čemu težimo, za čim čeznemo. Kad pronađemo posao iz snova, ili svoju srodnu dušu, ili mesto na  kome se osećamo kao kod kuće, tada ćete moći da odahnete, ili da date sve od sebe i imaćete dovoljno energije da se bavite ostalim aspektima svog života. 

Ali na svetu ne postoji ništa što sadrži svu ljubav koju tražite. Ništa što pronađete, neće ispuniti sve vaše težnje i postaviti vam srce na mesto, trajno. Ništa nije savršeno. Neki ljudi, poslovi, mesta, odgovaraju vam više od drugih. U nekim životnim aspektima ima više potencijala za ljubav, od drugih. Možda je rešenje da počnete da volite ono što imate i radite. Koliko ljubavi ulažete u svoje odnose? Koliko volite posao koji radite? Šta činite da mesto na kome se nalazite učinite svojim domom? Uložite ljubav koju imate u ono što imate, volite ono što stvarate, stvarajte sa svom ljubavlju i strašću koje nosite u sebi. 

Avanture su svuda – ako ste avanturista 

Ne morate proputovati svet i baviti se ekstremnim sportovima, ili menjati svoj život iz korena svake godine, da biste doživeli avanture. Najbolje avanture su u vašem umu. Možete voditi razgovore nakon kojih ćete se osećati kao da ste obišli druge svetove i iskusili drugačiju realnost. Možete slušati predavanja, ili neke druge sadržaje, koji će vam otkriti drugačije kulture i proširiti vidike. Ako putujete, da biste otkrili nešto različito od svoje svakodnevice, zašto ne biste sami napravili razliku u svom svakodnevnom životu? Upoznajte svet koji neko drugi nosi u sebi. Razgovarajte sa punom pažnjom sa nekim čiji se stavovi i način života razlikuju od vašeg. Potražite ljude koji vas izazivaju, koji angažuju vaš um i duh. Koji će vas podstaći da vidite više i razmišljate šire. Lični intelektualni i duhovni razvoj usred svakodnevnog života, ogromna je avantura. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

U znak podrške LGBT+ pravima, IKEA Srbija podigla zastavu duginih boja i pokrenula kampanju „Ljubav živi i izvan četiri zida” – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Savremeni vodič za čišćenje stana: Rasporedite obaveze na 6 dana i u nedelju odmarajte – WANNABE MAGAZINE