Ideje za uređenje hodnika, jer hodnik ne mora biti samo prazan prostor

Kada govorimo o uređenju enterijera, uglavnom se misli na uređenje svih drugih prostorija sem hodnika. Hodnici su često zanemareni, a prvo u njih uđete kad kročite u kuću. Smatramo da njihov potencijal nije iskorišćen u potpunosti i da možemo mnogo da se zabavimo dok ih uređujemo.

Jedno od osnovnih pravila prilikom uređenja hodnika jeste da bude praktičan. To je mesto gde treba da stanu sve vaše cipele, jakne, stočić sa ključevima, prostor za kišobrane. Pored tog ulaznog hodnika, ako imate veći prostor, možete imati još hodnika između soba koji ne moraju biti samo prazan prostor, već može predstavljati pravo mesto da iskažete svoju kreativnost. Imamo nekoliko ideja kako da uredite svoj hodnik, a sigurno je da će vam se bar jedna dopasti.

Hodnik sa policama za knjige

Imate toliko knjiga da više ne znate gde da ih smestite. Ukoliko imate prazan hodnik, ovo je odlična ideja za uštedu prostora. U hodnik smestite police za knjige koje mogu ići od poda do plafona kao na fotografiji ispod. Naravno, veličinu polica prilagodite svom prostoru, jer možda vam više odgovaraju da police budu niže, a vrh police da bude u visini ruku i služi kao mesto za ostavljanje ključeva i kesa kada uđete u kuću. U svakom slučaju, knjige u hodniku su zaista nešto posebno, odmah će vašem čitavom prostoru dati dušu.

Pročitajte i ovo: Evo kako da vam stan odiše francuskim šikom

Zidni panel od drveta

Paneli su odlični za ukrašavanje zidova. Ovakv vid dekoracije na zidovima je tipičan za skandinavski, minimalistički stil, što znači da i ostatak prostora treba da bude uređen slično kako bi se sve uklopilo. Minimalizam je prilično jednostavan, dovoljno je da se držite neutralnih boja i da se u vašem hodniku ne nalazi previše detalja, kao i da ti detalji budu u sličnom tonu.

Eksperimentišite sa tapetama

Tapete u hodniku? Što da ne? Ako sve dobro iskombinujete može odlično izgledati. Prilikom biranja tapeta nije samo važno gledati ono što vam se sviđa, nego i kako se to uklapa uz nameštaj. Uzmimo za primer fotografiju ispod, sve sem tapeta je u neutralnoj boji, zato su one dale živost prostoru i učinile ga neobičnim.

Zid ispunjen fotografijama

Fotografije na zidu su odlična ideja za ukrašavanje hodnika. Tu se možete poigrati kakve ćete fotografije ili slike okačiti. Ipak, preporučujemo da izbegavate da na samom ulazu kačite porodične fotografije ili generalno sve fotografije i slike koje su manjeg formata zato što će ih “pojesti” praznina zidova. U hodniku najbolje prolaze srednje i velike slike i fotografije.

Akcenat na čiviluku

Ko bi rekao da običan čiviluk može da bude središnji deo prostorije i ono što ćete najpre primetiti kada kročite u stan. Ovde je takav efekat postignut razdvajanjem zida na dve boje i raznobojnim detaljima na gornjem delu. U donjem delu možete smesliti cipelarnik. Time ste dobili sasvim funkcionalan hodnik čija estetika nimalo neće biti narušena.

Pročitajte i ovo: Tek ste se uselili u stan? Uz ove trikove ćete se odmah osetiti kao kod kuće

Cipelarnici duž celog zida

Jedna od najboljih ideja za maksimalnu iskorišćenost prostora jeste osmišljavanje cipelarnika tako da cipele mogu da se skladište horizontalno. Skladištenje cipela uglavnom predstavlja problem, jer često imamo više cipela nego prostora za njih, a istovremeno bismo da izbegnemo da stavljamo cipele jedne preko drugih. Ovako ćete imati dovoljno mesta za svu vašu obuću i dovoljno prostora da neometano prođete kroz hodnik i ukrasite ga.

Naslovna fotografija: instagram.com/hallway.decor

Jovana Petković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Nepotizam u celebrity kulturi – da li se talenat može kupiti novcem?

Read Next

“Još ne znamo kakvo je stanje sa Nedovićem i Lučićem”: Pešić čeka na upustva lekara