Huligani Hajduka iz Splita spremali sačekušu igračima Partizana, član obezbeđenja ih ukopao u mestu!

Hajduk je igrao meč pored terena na kome crno-beli treniraju, a tenzija počela kada je ekipa iz Beograda krenula ka hotelu

Petar Lubina, FK Partizan

Petar Lubina (levo), član obezbeđenja igrača Partizana; Foto: Privatna arhiva

Delovalo je kao običan “dan u kancelariji” za fudbalere i staf Partizana u Sloveniji, sve dok autobus crno-belih nije stigao u sportski centar Aluminija, nadomak Ptuja, gde inače ekipa svakodnevno trenira. U isto vreme kada je tim imao zakazan trening, na glavnom terenu igrao se kontrolni meč, u kome je jedan od aktera bio Hajduk iz Splita…

Crno-beli obično parkiraju autobus ispred kompleksa, a potom se prošetaju do jednog od pomoćnih terena i neminovno moraju da prođu pored glavnog stadiona gde se meč igrao. Dolazak nije bio kritičan, ekipa je prošla bez problema, uz poneki obostrani osmeh, bez tenzija i nervoze.

Ali… U međuvremenu u kompleks u Kidričevu je stigla grupa navijača Hajduka, čije organizovano navijanje se čulo tokom prvog poluvremena. U međuvremenu, Partizan je završio trening, ali stigla i informacija da se pomenuta grupa stacionirala u kafiću na samom ulazu u sportski centar, da se toči i pije pivo…

Dovoljno za oprez, bez obzira što nema nikakve logike da navijačka grupa napadne fudbalere. U tom trenutku uz ekipu su komesar za bezbednost – Živko Šljukić, kao i čovek koji već dugo godina brine o bezbednosti igrača – Petar Lubina, koji je, ispostaviće se ubrzo, bio nepremostiva prepreka za Hrvate.

Veći deo igrača je prošao pored pomenutog kafića do autobusa bez problema, dok se grupa pripitih momaka odjednom nije “zainteresovala” za ekspediciju iz Beograda. Deo igrača je kasnio i u vazduhu je počela da se oseća blaga tenzija, dok jedan od pripitih momaka nije počeo da dobacuje i “targetira” upravo Petra Lubinu, ne videvši isprva da se radi o gromadi od čoveka.

Petar Lubina, FK Partizan

Petar Lubina; Foto: Privatna arhiva

Odjednom je prišlo nekoliko njegovih drugara, počeli su da nervozno da viču da to nije fudbaler, misleći verovatno da se radi o navijaču u klupskoj opremi, sve dok Lubina nije izašao iz vozila u pratnji i sam krenuo ka njima… Momku koji je provocizao je podigao prst:

Ko tebe dira, bre?! Koji problem imate ako vas niko nije dirao?!

U tom trenutku razjareni momci su se ukopali, zbijajući se jedan uz drugoga, misleći valjda da su tako jači. Da bi u trenutku najveće tenzije i ostatak članova Partizana, počevši od Ivice Kralja, trenera Igora Duljaja, Pandurovića (…), pa i nekolicine fudbalera koji su izašli iz autobusa, izašao i krenuo ga nervoznoj grupi.

Na sreću, i među tim momcima je bilo razmunih, nekolicina njih je ubrzo smirila tenzije i povukla nervozne, pa i momka visokog “metar i žilet” čije dokazivanje je neslavno prošlo.

Video: Stanojević besan na treningu Partizana: Ne sviđa mi se ova prva uopšte

(Z. Ivković)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 29. jun

Read Next

Ovo su svi parovi četvrtfinala Eura: Imamo samo jedan veliki derbi, evo kad se igraju mečevi