Huawei FreeBuds 4i: Kvalitetne bežične slušalice po izuzetno povoljnoj ceni

Pre nekoliko godina sam mislio da nikada neću navići na slušalice bez kabla. Nije mi se sviđalo što moram da ih dopunjavam svaki čas, umesto da jednostavno udenem kabl u telefon i pustim muziku.

Međutim, ubrzo sam počeo da koristim novi Huawei telefon izuzetnih performansi, na koji nisam mogao da priključim svoje omiljene “žične” slušalice. Naravno, nije mnogo vremena trebalo da promenim mišljenje!

Tako me je prošlogodišnji Huawei FreeBuds 3i model ubedio da nisam baš bio u pravu, a nove FreeBuds 4i slušalice su, za samo mesec dana, i definitivno od mene napravile pravog korisnika.

“Četvorka” me je osvojila na prvo slušanje! Zaobljenije i nešto manje u odnosu na prošlogodišnji model, a njihov dizajn ostavlja utisak praktičnosti i elegancije. Ako se na leto sa njima zateknete na nekoj plaži, pazite da njihovo kućište ne zamenite za neki lepi obli kamen. To, naravno, važi za samo belu Ceramic White verziju, a FreeBuds 4i se mogu nabaviti i u crnoj Crystal Black boji.

Ono što sam prvo primetio, posle samo nekoliko dana korišćenja, je njihova izuzetna udobnost, zbog koje skoro da se ni ne oseća da imate slušalice u ušima. Taj osećaj FreeBuds 4i duguju svojoj maloj težini i izuzetno udobnim gumenim nastavcima koje veoma lepo naležu u uvo.

Druga bitna stvar je veoma zahvalna dužina trajanja baterija koja omogućava da omiljenu muziku slušate čak i do 10 sati, bez prekida. Dopuna baterija slušalica tokom stajanja u kućištu omogućava ukupno 22 sata reprodukcije. Za tu su zaslužne dve baterije od 55 mAh po slušalici, kao i baterija kućište kapaciteta 215 mAh.

Naravno, vreme potrošnje baterija postaje nešto kraće kada slušalice koristite za telefonske pozive ili ako se često menjaju njihovi režimi rada.

[embedded content]

Modovi rada najzaslužniji su za kvalitetno izlovanje spoljne buke, koja omogućava slušanje muzike bez ometanja zvucima sa ulice. Međutim, kada je aktivan Awareness mode krisnik je svestan zvukova iz spoljne sredine, pošto slušalice “dodaju” spoljne zvukove putem mikrofona, čime se eliminiše mogućnost da korisnik ne čuje saobraćaj na ulici kojom se kreće ili žamor ljudi u neposrednoj blizini.

Korisnik ima mogućnost i da aktivira potpunu eliminaciju buke (Noise cancelling), kao i da poptuno isključi mogućnost njene eliminacije. Sistem redukcije šuma detektuju spoljnu buku kroz mikrofone i potom generiše obrnuti zvučni talas čime dolazi do redukcije.

Jednostavno rečeno, Huawei FreeBuds 4i slušlice odlično eliminišu spoljnu buku, dok ste sa isključenom redukcijom u stanju da podjednako čujete i ono što slušate i zvuke iz okruženja.

Huawei FreeBuds 4i slušalice

Foto: Huawei

Slušalice odlično “sarađuju” sa svim operativnim sistemima, a sa Andoid i iOS pametnim telefonima najlakše se povezuju putem Huaweijeve AI Life aplikcije, koja je dostupna u AppGalery i Google Play prodavnicama aplikacija. Kontrolisanje funkcija je veoma jednostavno i obavlja se jednim ili duplim “tapkanjem” po gornjem delu slušalica, što je iz aplikcije moguće podesiti posebno za levu i posebno za desnu slušalicu.

Huawei FreeBuds 4i odlične su slušalice srednje klase, veoma praktične i udobne za korišćenje, kojima se, osim nešto težeg vađenja iz kutije, malo toga može zameriti, pogotovo kada se u obzor uzme da sve što nude dolazi po ceni od samo 9.500 dinara.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Muž Tanje Savić ponovo izneo optužbe na pevačicin račun: Tvrdi da pevačica ne želi da ide po decu?

Read Next

Poznate cice na jednom mestu: Sve su tip-top sređene, a koja vam najbolje izgleda?