Hrvatska nadigrala oslabljenu Crnu Goru – Sportklub

Izabranice Jelene Škerović, košarkašice Crne Gore, doživeli su i treći poraz u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje počinje 17. juna. Posle dva neuspeha u duelima sa Slovenijom (79:66, 69:63), Crnogorke su poražene i od Hrvatske.

Crna Gora oslabljena neigranjem Jelene Dubljević, Markiše Getling, Milice Jovanović i Sofije Živaljević poraćena je od Hrvatske u Poreču sa 87:43, a krajnji rezultat, najbolje ilustruje dešavanja na parketu.

Crna Gora je igrala u skraćenoj rotaciji, Jelena Škerović je nastojala da pruži priliku svim košarkašicama, ali je Hrvatska bila bolja, posebno u završnom kvartalu, tokom kojeg je ubacila 30 poena i stigla do ubedljivog trijumfa.

U sastavu Crne Gore, najefikasnija je bila Božica Mujović sa devet, osam je postigla Krstina Rakočević, a sedam Milena Jakšić. Kod Hrvatske, Slošnjak je postigla 13, Erjavec 11, Premusanac i Miletić po 10.

Isti rivali snage će odmeriti snage i 25. maja. Podsećanja radi, Crna Gora će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Srbijom, Italijom i Grčkom. Dok će se Hrvatska za plasman u drugu fazu takmičenja, boriti protiv selekcija Rusije, Češke i Francuske.

Podsećanja radi, prvoplasirane ekipe će izboriti plasman u četvrtfinale, a selekcije koje budu na kotama dva i tri, igraće u osmini finala.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Donaruma na izlaznim vratima? Milan dovodi golmana šampiona – Sportklub

Read Next

Alba završila posao, Ulm potvrdio brejk – Sportklub