• December 4, 2023

Hot girl summer blog, iliti “može, može – poklon, dodir ne može” – WANNABE MAGAZINE

Nisam sigurna kada je sve počelo, ali mi se čini da čitavog života znam za to da devojke koje nemaju momke leti luduju. Opet, nisam sigurna zašto se luduje baš leti, nekako mi leto nije pogodno godišnje doba za ludovanje, pogotovo danju. Prevruće je, svaki fizički dodir je suvišan, i prosto samo želimo da sedimo na plaži sa koktelom u ruci.

Ali, dobro, prihvatili smo to tako kako je. Upravo zbog tog prihvatanja sada imamo ustaljenu frazu hot girl summer pod kojom se podrazumeva da sve singl devojke u toku leta odlaze na žurke i zabavljaju se s momcima. Dejtovanje bi svakako trebalo da bude zabava, i ne vidim kako je leti zabavnije nego, na primer, u jesen?

Devojke bi trebalo da se zabavljaju stalno, ako im je do zabave. Zašto da čekaju leto kako bi se zabavljale? Možda ne treba da stavim upitnik, jer odgovor na pitanje svakako znam. Hot girl summer se koristi zato što želimo da devojkama pokažemo da smo kul sa tim što će se one zabavljati. Hot girl summer poručuje – devojke, provodite se, jer vam leti opraštamo provod.

U bilo koje drugo godišnje doba krivili bismo devojke jer se previše zabavljaju. Ovo podseća kao na onaj momenat u crtanom filmu o Dušku Dugoušku kada se on i Patak Dača raspravljaju da li je počela sezona lova na zečeve ili patke. Tako se ophodimo i prema ženama. Hot girl summer označava početak lova na singl žene.

U glavi uvek čujem glasove svojih poznanika koji se kriju iza rečenice – ne, ja to ne osuđujem, dok, zapravo, vode evidenciju koja je devojka sa koliko momaka bila. Jer, to je valjda njihov način da se zabavljaju.

Devojke, polako, pokušavaju da povrate hot girl summer u jedan empowering momenat na društvenim mrežama, pogotovo na TikToku, ali volela bih da ne mislim da je uzaludno. Zašto je uzaludno? Zato što sve dok akcenat stavljamo na to da je ok da se zabavljamo – nikada se zaista nećemo zabavljati. Uvek ćemo da se vodimo pravilima koja ne postoje i da kalkulišemo kada je ok za nas da se zabavljamo. 

Jer, i uz TikTokove u kojima se devojke zezaju kako im momci ne odgovaraju na poruke ali to njih ne dotiče zato što se bliži hot girl summer – čak i tada igramo njihovu igru. Ne bi trebalo da nam je potrebno da počne nekakva sezona kako bismo se opustile i kako bismo izlazile sa momcima, ukoliko nam se izlazi.

Ali, tim humorom pokazujemo da smo ok s tim da, zapravo, budemo predmet ismevanja. Ponovo pokušavamo da učinimo nekog tipa koji, očigledno nije zainteresovan za nas, ljubomornim, da mu stavimo do znanja da je propustio priliku jer – sada počinje hot girl summer.

Hot girl summer stvara potpuno pogrešnu konotaciju. Time što učestvujemo u tome – svesno postajemo plen, jer nas oni još svesnije love, upravo na tu foru – sada je leto i sada sve može. E, pa, druže, ne može. Možemo da se zezamo, možemo da uživamo i da se zabavljamo, ali to ne znači da sam ja tebi išta dužna. To što je leto i što sam ja solo ne znači da pristajem da se sjatite sa ponudama za piće, sa neprikladnim komentarima i sa, u krajnjem slučaju, neprikladnim dodirivanjem. Devojke su vrlo sposobne da se zabavljaju i onda kada nije leto, kada ne traje hot girl summer, ali čak i tada može, može – poklon, dodir ne može.

Naslovna fotografija: instagram.com/nedaleko

Milica Antić

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Ljubavna očekivanja i uverenja koja vam nanose štetu u realnom životu – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Partizan uzdrmao Zvezdin tron, sa 112 poena obrukao šampiona, igraće se majstorica za titulu!