Hoće li se na Preobraženje promeniti i vreme ili vrućine ne posustaju

Osveženje i pad temperature za oko deset stepeni trajaće do sutra, što je, kako kaže Todorović za RTS, kratko u odnosu na čitavo leto.

“Od petka porast temperature, a početkom sledeće sedmice ponovo visoke temperature, između 32 i 35 stepeni, u Beogradu oko 34-35, to je taj pik naredne vrućine i to će biti relativno kratko, jer posle sledi novo osveženje sa padom temperature i veći su izgledi za pljuskove, tamo oko 25/26. avgusta”, istakao je meteorolog za RTS.

Danas će na severu zemlje biti pretežno sunčano, a retka pojava kratkotrajne kiše moguća je južnije od Beograda.

“Ne bi trebalo da budu velike količine, a oblačnost posustaje tokom večeri i noći. Sutra maksimalne temperature 27 stepeni, dva stepena više nego danas”, ukazao je Todorović.

Prema njegovim rečima, malo je verovatno da će u narednom periodu temperature ujutru biti preko 20 stepeni, možda početkom naredne sedmice.

“Posle sledi zahlađenje što je nagoveštaj sezonske promene vremena, da je leto na izmaku, ali treba računati na relativno tople dane i u prvoj polovini septembra”, objašnjava Todorović.

Podseća da je leta 2012. godine bilo najviše dana sa ekstremno visokim temperaturama i da je leto dugo trajalo.

“Te godine leto je počelo već početkom maja, kada je bilo 30 stepeni, taj letnji period je završen početkom oktobra, kada je bilo maksimalno 30 stepeni, a posle toga je već došlo sve na svoje”, napominje meteorolog.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

Zajedničke osobine snažnih žena

Read Next

Vremenska prognoza – 19. avgust