Hjuston: Garin u ludom meču bolji od Frica, Kirjos bez borbe – Sportklub

Na ATP turniru u Hjstonu do polufinala su u petak stigli Rajli Opelka, Nik Kirjos i Kristijan Garin.

Nik Kirjos je do polufinala došao bez borbe, nakon što mu je meč predao Majkl Mo, a u borbi za finale rival će mu biti Rajli Opelka.

Opelka je u svom četvrtfinalnom meču bio bolji od Gjisa Brouera u dva seta. Slavio je treći nosilac rezultatom 6:3, 7:5.

Opelki je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk. U drugom su igrači razmenili po jedan brejk sredinom seta, a Opelka je dodao još jedan u samom finišu i nakon toga drugu meč loptu pretvorio u pobedu.

Poslednji meč večeri doneo nam je pobedu petog protiv drugog favorita, Kristijan Garin je eliminisao Tejlora Frica pobedom u tri seta – 6:2, 6:7, 6:3.

Dva puta je Garin oduzeo Fricu poen na njegov servis i prilično rutinski je dobio prvi set. U druom setu je Garin dva puta prvi dolazio do brejka, ali je Fric oba puta brzinski odgovarao da bi na kraju uspeo da slavi u tajbrejku i uvede meč u treći set.

Garin je, uz dva brejka, u odlučujućem setu poveo 5:0 i imao meč loptu za još jedan brejk. Fric je uspeo da konačno dođe do svog gema, pa i da napravi brejk, ali je već prilikom sledećeg svog servisa ponovo bio u problemu – spasao je dve meč lopte i malo produžio ostanak u ovom duelu.

Imao je Fric još jednu brejk loptu, ali je Garin u još jednom dugom gemu uspeo da završi posao u ovom duelu.

Garin će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Fransis Tijafo – Džon Izner.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

GRAĐANI RAZOČARANI DEPONIJOM U SAMOM CENTRU GRADA (VIDEO) – Beograduživo.rs

Read Next

Druga pobeda Orlića u Ubu, za EP sa Francuzima – Sportklub