HAPŠENJE ZBOG TRGOVINE LJUDIMA – UHAPŠENE TRI OSOBE IZ BEOGRADA (VIDEO) – Beograduživo.rs

HAPŠENJE ZBOG TRGOVINE LJUDIMA -Nakon višemesečne istrage, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Uprave kriminalističke policije, u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili su članove kriminalne grupe J.S (1971) J.S (1996) i M.Ž (1996)  iz Beograda,  zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo trgovina lјudima.

Kako se sumnja, članovi navedene kriminalne grupe su u periodu od decembra 2014. do oktobra 2021. godine, na teritoriji Srbije, koristeći teške životne prilike  četrdesetdvogodišnje osobe sa invaliditetom, eksploatisali ga u vidu prosjačenja, govoreći mu da kao član porodice treba da joj doprinosi. On je bio u obavezi da, bez obzira na vremenske prilike, prosi na prometnim raskrsnicama u Beogradu šest dana u nedelјi i dnevno preda osumnjičenima minimum 100 evra.

Eksploatacijom žrtave trgovine lјudima, članovi kriminalne grupe, na mesečnom nivou, kako se sumnja pribavlјali su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.000 evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe.

Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija kod osumnjičenih  pronađeno je i priveremeno oduzeto 650 evra, 18.000 dinara , kao i više mobilnih telefona.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

[embedded content]

Najnovije na Beograduzivo.rs:

Izvor: mup.gov.rs

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

FILMSKI NAPAD NA KONTROLORKE U GRADSKOM PREVOZU – KOLIMA ULETEO NA STANICU – Beograduživo.rs

Read Next

Vlahović je nova zvezda Srbije (VIDEO) – Sportklub