• February 28, 2024

HAPŠENJA ZBOG FILMA “NEDELJA” O DŽEJU RAMADANOVSKOM – Beograduživo.rs

Film „Nedelja“ koji prikazuje svojevrsni omaž liku i delu pokojnom pevaču Džeju Ramadonovskom beleži više od 300.000 prodatih ulaznica u domaćim bioskopima. Ovako dobar start je naravno doneo i prve linkove ka piratskim sajtovima ali ovoga puta i prva hapšenja.

Problem sa piraterijom je kod nas veoma čest ali skoro nikada ovako brzo nakon premijere što ukazuje da je ova nelegalna praksa uzela maha i da se izvršioci tih dela pripremaju za njihovo činjenje već nakon same najave filma“, istakao je Vladan Anđelković, producent filma Nedelja. 

Zahvalni smo našoj policiji, odeljenju za visokotehnološki kriminal, tužilaštvu i Upravi kriminalističke policije na brzoj akciji koja je sprovedena i najavi hapšenja svih koji su počinili ovo krivično delo. Naš advokatski tim pridružiće se postupcima protiv onih koji su u tome učestvovali“, dodao je Vladan Anđelković. U reallizaciji akcije praćenja i blokiranja piratskih linkova ovoga pita korišćena je i veštačka intiligencija što je doprinelo brzim rezultatima koji su došli već nakon nekoliko sati.

Prema krivičnom zakoniku Republike Srbije za svako neovlašćeno objavljivanje, snimanje i umnožavanje autorskog dela predviđene su novčane kazne i kazna zatvora do tri godine ili do pet godina ukoliko se ovim putem pribavlja imovinska korist.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

ISKLJUČENJA STRUJE ZA PONEDELJAK, 5. FEBRUAR – Beograduživo.rs

Read Next

Mašna je najpopularniji aksesoar sezone: Otkrivamo 6 načina da nosite ovaj modni detalj – od glave do pete