• December 4, 2023

HA HA HA kolekcija Harryja Stylesa i modne kuće Gucci nije šala – evo šta sve znamo o ovoj kolaboraciji! – WANNABE MAGAZINE

Da li je vreme da Harry Styles upliva i u modnu scenu? Naravno! Već izvesni period pratimo, posmatramo i kopiramo njegove stajlinge, zbog čega apsolutno ima smisla što je poznati modni brend Gucci ponudio pop zvedi da zajedno kreiraju novu kapsula kolekciju. Bez obzira na to što se kolekcija zove HA HA HA jasno je da nema nikakve šale, već da je ozbiljna kolaboracija u pitanju!

Kreativni direktor modne kuće Gucci, Alessandro Michele, održao je konferenciju za javnost na kojoj je trebalo da podeli svoju viziju i planove za novu Gucci kolekciju, kao i šta to ljubitelji mode mogu da očekuju od nje. Ono što, međutim, niko nije očekivao, jeste da će nova kolekcija ovog modnog brenda biti kolaboracija sa jednom od najvećih pop zvezda današnjice – Harryjem Stylesom. Alessandro je izjavio kako je ideja za kolaboraciju nastala u casual razgovoru između njega i pevača, kao i da su se oko odevnih komada dogovarali uz čašu vina. Ah, da li bismo i mi mogli da prisustvujemo jednom od njihovih zajedničkih druženja?

Čitava ideja kolekcije je apsolutni proizvod prijateljstva i razumevanja pevača i dizajnera, koji je nastao u naletima kreativnosti u toku njihovih razgovora. Nijedan komad u kolekciji nije bio prethodno zamišljen, već su Alessandro i Harry zajedno, kroz razgovor i brainstorming, dodavali i oduzimali elemente odeći koju su kreirali.

Michele i Styles su, naravno, uspešno sarađivali i pre nego što su odlučili da kreiraju ovu kolekciju. Saradnja je počela da cveta onda kada je Styles započeo karijeru kao samostalni izvođač i odlučio da bude zvezda koja se oblači u odeću u kojoj se oseća prijatno, bez stega i pravila koja nalažu ženska ili muška moda. Za obojicu – moda je genderless, što im je pružilo savršenu priliku da kreiraju upravo takve, unisex, komade. Kolekcija sadrži sakoe i kapute koji su savršeno skrojeni, kao i druge odevne komade pune raznih printova i šarenila, što će učiniti da ona pomalo odstupi od vintage stila koji trenutno vezujemo za Gucci.

Styles je poznat po tome što se oblači ekstravagantno, i što je svoj imidž izgradio nakon napuštanja jednog od najpopularnijih boy bendova svih vremena – One Direction. Kao deo benda, naravno, nije mu bilo dozvoljeno da preterano odskače i da se razlikuje od svojih kolega – jer su svi članovi imali određeni imidž.

Nakon što se bend razišao, Styles je započeo solo karijeru i već uz svoj prvi album izgradio određeni, prepoznatljiv imidž. Iako je već bio zapažen kod ljubitelja mode – svet na njega nije gledao kao na modnu ikonu sve do albuma Fine Line i turneje koju je organizvao povodom njegovog promovisanja. U toku turneje, Styles je nosio različite odevne komade tipične za period sedamdesetih, jarke boje, dezene, pletene prsluke, široke pantalone… Izgledao je kao prava rok zvezda, savremena fuzija Davida Bowiea i Eltona Johna.

Takođe, nedavna turneja Love On Tour pokazala se kao potpuno nova dimenzija stila ovog pop pevača. Viđali smo ga u nesvakidašnjim, širokim, srebrnim i šljokičastim pantalonama, oko vrata je nosio perjanu ešarpu – koja je brzo postala asocijacija na njegov stil. Upravo ova turneja je najviše doprinela pri kreiranju kolekcije za Gucci, jer je pre njenog nastanka Harry već postavio određene standarde u ličnom modnom izrazu.

Kolekcija je inspirisana siluetom sedamdesetih godina, baš kao što je Styles bio obučen u toku čitave Fine Line ere, dok sada naziremo nove promene u njegovom stilu. On je jedna od poznatih ličnosti koje se vode filozofijom da muškarci, kao i žene, poseduju dozu sofisticiranosti – zbog čega je bitno dati im šansu da se obuku i prezentuju na koji god način žele. To će, nadamo se, uspeti da pruži svim svojim fanovima kroz novu kolaboraciju sa brendom Gucci.

Naslovna fotografija: instagram.com/harrystyles

Milica Antić

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Red Bul suspendovao vozača zbog rasizma – Sportklub

Read Next

Smatrala sam da “nisam kao druge devojke” – psihologija pick me devojke – WANNABE MAGAZINE