Goth makeup je bio najpopularniji izbor na ovogodišnjoj dodeli VMA

Na ovogodišnjoj dodeli VMA mnoge zvezde su se vratile svom teen periodu – makar kada je makeup u pitanju. Možda dodela VMA nije kontroverzna kao kada ju je posećivala Lady Gaga, ali je i dalje zabavna! Naravno, neko mora da zameni kontroverznost – i uvek se nađe taj koji će biti na visini zadatka. Ove godine je italijanski bend Måneskin preuzeo tu ulogu i pojavio se u rock ‘n’ roll fazonu koji odavno nismo videli. Međutim, Måneskin nisu bili jedini koji su se vratili grunge stilu, već su se mnogi izvođači podsetili kako je to biti rok zvezda, makar samo i kada je makeup u pitanju.

Gotovo svi lookovi sa VMA bili su bazirani na tamnim senkama kao što su tamnobraon, trula višnja i crna, dok su pop zvezde na usnama nosile ili crvene karmine ili nude opcije. Niko nije očekivao ovo, ali izgleda da su svi bili inspirisani serijom The Addams Family, čiji će spin-off Wednesday uskoro biti dostupan na Netflixu.

Pročitajte i: Bold eyeliner je svuda oko nas – evo kako da ga kreirate koristeći senke

Goth lookovi sa VMA dodele

Lizzo

Sve je počelo kada je Lizzo došla na crni tepih. U voluminoznoj haljini dizajnera Jeana Paula Gaultiera, Lizzo je otvorila vrata grunge, goth stilu. Ono što nas je posebno oduševilo je izbor nakita! I nakon performansa, Lizzo se odlučila za sjajan nakit koji je razbijao monotoniju crne boje. Naravno, i karmin je, naravno, bio senzacionalan! Podsetio nas je ne eru u kojoj je Rihanna nosila takve karmine, i moramo priznati da nam je nedostajao taj period.

BLACKPINK

Najveća ženska k-pop grupa je, takođe, ispratila ovaj grunge stil, ali na svoj način. Uz čipku i lady momenat, sve članice grupe su došle u jednostavnim crnim haljinama koje su im sjajno stajale. Za razliku od Lizzo, članice grupe BLACKPINK su imale svedeniji makeup, što se savšreno uklapalo uz čitavu estetiku grupe.

Dove Cameron

Ako je neko zaslužan za povratak gunge stila, onda je to Dove Cameron. Navikli smo da je viđamo u potpuno drugačijim varijantama, ali onda kada je objavila svoj novi album – ona je potpuno promenila svoj stil. Pored toga što je prefarbala svoju platinastoplavu kosu – počela je da nanosi dosta jači makeup. Na VMA je ostala dosledna svom novom stilu, dok je makeup bio potpuno Y2K – jer ništa ne govori dvehiljadite kao beli ajlajner.

Avril Lavigne

Naravno, od Avril Lavigne nismo očekivali ništa drugo! Čini se kao da je čekala svoju savršenu priliku da bi se pojavila u javnosti. Ako je neko bio ikona makeupa dvehiljaditih to je definitivno bila Avril Lavigne. Smokey eye sa šljokicama i nude karmin – sve što nam je od nje nedostajalo!

Sofia Carson

Nešto suptilniju verziju goth makeupa na VMA dodeli imala je Sofia Carson. Naravno, celokupni look je odavao potpuno drugačiji vibe, ali je makeup bio svedeniji.

Pročitajte i ovo: Monohromatski makeup look će biti veliki trend jeseni – evo kako da ga postignete

Becky G

Naša omiljena Latina Becky G je imala goth makeup koji svako može da rekreira – zato što je njen izbor karmina prosto savršen. Pored perfektno iscrtanog ajlajnera i crvenog karmina, Becky G je imala savršeni vampy look.

Taylor Swift

Možda jedan od najboljih lookova sa VMA dodele je bio onaj Taylor Swift. Pored toga što ga je baš lako rekreirati, savršen je za momente kada želite da budete “zaslepljeni”! Pop diva je odavala goth Great Gatsby energiju kada se pojavila na crnom tepihu – ali uz dvetlucavu haljinu i makeup je morao da svetluca!

Naslovna fotografija: instagram.com/vmas

Milica Antić

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Izner slomio zglob, Rune bez borbe ide dalje – Sportklub

Read Next

Ljubavni horoskop za septembar 2022. – WANNABE MAGAZINE