Gonkalveš i Paulinjo približili Sporting još za korak tituli – Sportklub

Fudbaleri lisabonskog Sportinga zabeležili su novu pobedu i približili se konačnom osvajanju titule. U 31. kolu u gostima savladan je Rio Ave 2:0.

Kriza je prošlost. Lavovi su definitivno fokusirani da privedu posao kraju. To su pokazali u na teškom gostovanju Rio Aveu.

Doduše, posao im je olakšan odlukama sa kojima se domaći igrači neće lako miriti. Sporting je poveo u 34. minutu iz penala, a strelac je bio Pedro Gonkalveš. Drugi gol postignut je u 63. minutu a strelac je bio Paulinjo. Prethodno je zbog povišene temperature van terena Tarantini dobio crveni karton, tako da će domaći imati šta da kažu na suđenje arbitra Verisima.

Ali to neće previše zanimati lisabonski tim koji je tri kola pre kraja lider sa 79 bodova, devet više od Porta uz utakmicu više. Rio Ave je 15. sa 31 bodom i ima samo dva boda više od Boavište koja je na mestu koje vodi u baraž za opstanak, a četiri više od Farensea, koji zauzima mesto koje direktno vodi u niži rang.

U preostala dva meča dana Braga i Fereira igrali su nerešeno 1:1, dok je Žil Visente u gostima savladao Maritimo minimalnim rezultatom 1:0.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Tuhel: Postajemo tim kojeg se svi boje – Sportklub

Read Next

Di Kej Metkef kao olimpijac u Tokiju? Da moguće je – Sportklub