• February 28, 2024

Gde da postavite granice u vezi – prema horoskopu

Ako se vaša tolerancija pretvorila u trpljenje, a to se prečesto dešava u partnerskom odnosu – vreme je da postavite granice. Ako uopšte niste imali nikakve granice u vezi, u nekom trenutku ćete shvatiti da morate da ih povučete, zarad sebe, koliko i zarad očuvanja veze. A ako granice koje ste već postavili više ne služe (ne čuvaju i ne štite, ni vas, ni vaš odnos), morate postaviti nove, ili ozbiljno razmisliti o smislu vaše veze – a verovatno i jedno i drugo.

Možda vam treba malo ohrabrenja, da biste osvestili šta je ono što (ne treba da) trpite ili napravili razliku između stvari koje tolerišete i onih kod kojih povlačite crtu. Evo kako te stvari razgraničava astrologija:

Granice u vezi prema horoskopu

Ovan

Prestanite da dozvoljavate drugima da postavljaju pravila – kako u vezi, tako i u prijateljskim i kolegijalnim odnosima, jer to su oblasti u kojima treba da budemo ravnopravni. Ako vaš partner (prijatelj, kolega) nije timski igrač i ne funkcioniše u tandemu, imate pravo da zahtevate da se potrudi i nauči, a vi mu možete pokazati kako se to radi.

Bik

Granice u vezi se tiču preterane kontrole – možda vam je lakše da se oslonite na partnera ili smatrate da je konsultovanje sa njim deo zdravog i ravnopravnog odnosa. I jeste – uz zdrave granice. Sačuvajte svoju individualnost i određene odluke donesite sami za sebe, čak i ako mislite da će imati negativan uticaj na vezu. Ne treba da odustajete od sebe zarad „mira u kući“.

Blizanci

Granice u vezi prema horoskopu poručuju da povučete crtu ispred svojih osećanja – partner vam možda govori kako ne treba i kako ne treba da se osećate, a na to nema pravo, samo možda ne zna ništa o tome. Pokušajte da objasnite – i sebi i njemu – da su vaša osećanja validna, kakva god da su i da se pružanje podrške sastoji, pored ostalog, u prihvatanju i potvrdi tih osećanja, a ne u osuđivanju zbog toga što ih osećate.


Rak

Da li vam je neko nekad rekao da bi bilo dobro za vas kad biste postali sebični? I da li vam je to delovalo kao nemoguća misija? U vezi bi trebalo da dajete onoliko koliko dobijate – vaša velikodušnost mora da bude uzvraćena, inače se veza pretvara u jednostranu. Ako postavljanje granice u vezi znači da treba da ustuknete i zadržite svoje preobilje (i svoje uživanje u davanju), da biste drugoj osobi napravili mesta i videli šta ona nudi, učinite to.

Lav

Svi misle da je Lav pun sebe – on je lep, veličanstven, neodoljiv, ali vi sami treba da odlučite šta za vas znači lepota, veličanstvenost i neodoljivost, u čemu ih nalazite u sebi i koliko vam je stalo da drugi to vide i potvrde. Prestanite da dozvoljavate drugima da stvaraju sliku o vašem najboljem izdanju u koju ćete uskočiti i uklopiti se. Nađite svoju pravu vrednost i verujete u nju, ne zaviseći ni od čijeg ogledala.

Devica

Odgovorne Device treba da postave granice u vezi koje se tiču očekivanja. Vi želite da saznate šta drugoj osobi godi, šta ona voli i šta je čini srećnom, a onda da se potrudite da joj to i pružite. I to je prava stvar, ali samo sa pravom osobom, koja isto tako postupa prema vama. Drugi mogu manipulisati vama postavljanjem očekivanja, jer uočavaju tu vašu „slabu“ tačku, odnosno, vrednost, koju oni smatraju prilikom da vas iskoriste.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci koji mogu pronaći ljubav kad to najmanje očekuju

Vaga

Najtolerantniji znak horoskopa je spreman da trpi loš tretman, možda samo zato što ne oseća da nešto trpi. Vama ne smeta da volite ljude koje ne poštujete i koji ne poštuju vas, a to nije dobro za vašu dušu. Udružite ljubav i samopoštovanje i prestanite da tolerišete one koji vam ne pružaju ono najbolje što zaslužujete.

Škorpija

Granice u vezi se odnose – na vaše granice. Prestanite da dozvoljavate drugima da diktiraju tempo i pravila igre, ne obazirući se na vaše sklonosti i vaša pravila. Treba da poštujete tuđe granice, ali apsolutno je dozvoljeno da imate svoje i da ih praktikujete.

Strelac

Nemojte trpeti osobe koje vam uništavaju samopouzdanje – ako partner mora da vas „unizi“ da bi se „uzdigao“, to stvara toksičan odnos u kome ne možete napredovati. Potreban vam je neko ko vas gradi, a ne neko ko vas ruši.

Jarac

Dozvoljeno vam je da prekinete odnos i odete, ako se zbog druge osobe osećate loše zbog sebe – takav tretman narušava vaše mentalno zdravlje. Ne treba da se žrtvujete ili da poludite, jer je druga osoba žrtva ili je malo luda, nema zdrave granice, ne poštuje vaše i ne ume da parira u zdravim odnosima. Vi niste dužni da brinete o toj osobi (osim ako jeste).

Vodolija

Prestanite da ćutite. Možda strahujete da postavite granice u vezi, jer to može dovesti do eskalacije sukoba, a vi ne želite da vam „prekipi“ i da pokažete svoje lice nemilosrdnog sudije (niko ne veruje da vi to imate u sebi). Rizikujte – onaj ko vas voli, voleće i vašu strogost, a vi ćete se osećati mnogo bolje u odnosu u kome ste prihvaćeni takvi kakvi ste.

Ribe

Prozračni, senzitivni i eterični – skloni ste da nemate granice do te mere da postajete amorfni. Nemojte se pretvarati u bilo šta što osetite da se nekome sviđa i da bi mu bilo prijatno da budete. Imate prava da buete ono što jeste – neće vas svi voleti, ali kada vas neko prihvati i zavoli takve kakvi ste, znaćete da je to stvarno i da to zaslužujete.

Pročitajte i ovo: Ovo su razlozi zašto horoskopski znaci “ghostuju”

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

ISKLJUČENJA STRUJE ZA ČETVRTAK, 14. DECEMBAR – Beograduživo.rs

Read Next

Superiorni, elegantni i moderni: 4 gedžeta koje bi svaka žena poželela za Novu godinu