Gaske prejak za Kecmanovića – Sportklub

Srbija više nema nijednog predstavnika u muškom singlu na US openu. Miomir Kecmanović, poslednji adut, poražen je u drugom kolu od veterana iz Francuske Rišara Gaskea 6:2, 6:4, 4:6, 6:4.

Loše je Miomir Kecmanović počeo meč protiv Rišara Gaskea. Izgubio je prvi set 6:2. Francuski veteran je već u drugom gemu napravio brejk i vrlo brzo poveo 3:0.

povezane vesti

Srbin je jedinu priliku za povratak imao u sedmom gemu, kada je pri vođstvu 4:2 za rivala propustio brejk loptu. Gaske je stigao do 5:2, a onda još jednim oduzetim servisom overio prvi deo igre.

Po gotovo istom scenariju kako je izgubio prvi, Miomir Kecmanović je počeo i drugi set od Rišara Gaskea. Dopustio je rivalu da povede 3:0 i delovalo je da će Francuz lagano osvojiti i drugi set. Imao je čak i servis sa 2:0 na 5:3 kada je Srbin spasio dve set lopte i smanjio na 5:4.

Međutim, taman kada se činilo da se Miomir probudio četvrti put je izgubio gem na svoj servis i sa 6:4 Gaske je ovaj deo igre rešio u svoju korist i poveo sa velikih 2:0.

Za razliku od prva dva, Kecmanović je mnogo bolje zaigrao na startu trećeg seta. Napravio je brejk u četvrtom gemu i stigao do 3:1, a kasnije i 4:2.

Gaske se vratio brejkom u osmom gemu i poravnao skor, ali je usledio brz odgovor srpskog asa. Miomir je napravio ri-brejk i u narednom gemu sigurno odservirao za 6:4 i smanjenje skora u setovima na 2:1.

Imao je Miomir svoje šanse u četvrtom setu da se potpuno vrati u meč. Napravio je brejk u petom gemu, poveo 3:2, ali je odmah u narednom gemu stečenu prednost izgubio.

Gaske je izjednačio, a onda u desetom gemu ponovo oduzeo servis Srbinu za četvrti set i konačan trijumf 3:1.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

ISKLJUČENJA STRUJE ZA PETAK, 2. SEPTEMBAR – Beograduživo.rs

Read Next

Cosmoss: Novi wellness brend Kate Moss