• November 29, 2023

Frizura Rachel Green se ponovo vratila u modu, a evo kako je možete nositi i stilizovati – WANNABE MAGAZINE

Jedna od najpoznatijih frizura svih vremena je definitivno Rachel haircut koji je glumica nosila 90-ih u toku snimanja i emitovanja TV serije Friends. Priča koja stoji iza kreiranja ove frizure je, zapravo, veoma zabavna. U toku snimanja prvih nekoliko epizoda, frizeri i stilisti su uvideli da Jennifer Aniston ima gustu kosu i da je teško obuzdati je. Rešenje za to je bila – nova frizura. Međutim, ni glumica ni njen frizer nisu znali koju da izaberu, pa su idealno rešenje našli u stepenastom šišanju. Kosa je bila sve kraća, ali je nije bilo lakše stilizovati. Iz njihove igre nastala je kultna frizura, za koju Jennifer i dan-danas tvrdi da je nešto najgore što je videla u životu.

Ova frizura se vezuje za lik Rachel Green i za ceo jedan period, a kako se trendovi uvek vraćaju, vratio se i Rachel haircut, mada, nešto drugačiji nego što ga pamtimo. U poslednje vreme mnoge poznate ličnosti ošišale su se upravo kao Jen Aniston, zbog čega se potražnja ove frizure povećala, a mi vam predstavljamo kako da nosite Rachel haircut na malo moderniji način.

Karakteristike Rachel haircuta

Jasno je zašto je ova frizura toliko popularna – zbog stepena. Stepenasto ošišana kosa ponovo dobija svoj momenat, nakon što smo se prethodno oslanjali na ravnu, opeglanu kosu. Sada, ponovo fenirani talasi i gusta stepenasto ošišana kosa postaju trend. Ne možete da pogrešite ako želite da se ošišate stepenasto, jer ovakva firzura stoji gotovo svim tipovima kose.

Ko god se, međutim, odlučio za to da rekreira ovu kultnu frizuru – udario je u ćorsokak. Možda izgleda kao da je sve u stilu šišanja, ali je, zapravo, mnogo i u tome kako se kosa stilizuje. Kada se odlučite za stepenasto ošišanu kosu, morate da imate na umu da je potrebno da kosu dodatno sređujete, što nekada jeste malo naporno. Ali, ne brinite, i u tome vam možemo pomoći.

Čak je i Aniston rekla da je teško bilo održavati ovu frizuru, jer je morala da je fenira uz pomoć 3 četke. Za Rachel haircut potrebno je samo malo posvećivanja, a evo šta vam je potrebno za njeno održavanje…

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

MLS: Mihailović pogodio za Montreal, prvenac Šaćirija – Sportklub

Read Next

Svi smo krivi za “stalkovanje” na društvenim mrežama – ali zašto to zapravo radimo? – WANNABE MAGAZINE