Francuzi odustali od nove kandidature, žele promene u DK – Sportklub

Teniski savez Francuske objavio je da odustaje od nove kandidature za domaćinstvo i organizaciju mečeva grupne faze Dejvis kupa te da želi promenu formata takmičenja.

„Želja Teniskog saveza Francuske da promoviše i revitalizuje Dejvis kup jača je nego ikada. U interesu ovog takmičenja i tenisa, želimo promenu formata i evoluciju ekonomskog modela za više atraktivnosti, u skladu sa vrednostima i duhom Dejvis kupa“, poručili su iz francuske kuće tenisa u saopštenju.

Dejvis kup se u novom formatu igra od 2019. godine kada je takmičenje kupila španska grupa Kosmos. Završni turnir od tada se igra po grupama dok je finale u Madridu. To je ponovo promenjeno prošle godine kada su grupnu fazu organizovala četiri grada, kako je planirano i ove godine, s tim što Madrid neće biti domaćin finala.

Nakon što se reprezentacija Francuske plasirala na završni turnir, Teniski savez ove zemlje istakao je kandidaturu za organizaciju jedne od četiri grupe. Međunarodna teniska federacija izabrala je Malagu, Bolonju, Glazgov i Hamburg kao gradove domaćine grupne faze, ali nakon što je Malaga dobila organizaciju finalnog turnira, traži se novi grad domaćin za jednu od četiri grupe.

Logično, pominjao se Marsej koji je bio istaknut kao potencijalni grad domaćin u prvoj kandidaturi TSF, ali od toga sada nema ništa jer su Francuzi odustali od ponovne kandidature.

Kao razlog za odustajanje, TSF je naveo „zahteve, posebno na operativnom i finansijskom nivou“.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

DOJAVE O BOMBAMA STIGLE U ČETIRI TRŽNA CENTRA – O ČEMU JE REČ? – Beograduživo.rs

Read Next

Golčina Kolbeka kakva se ne viđa često – Sportklub