FP2: Ponovo Ferari najbrži, ovog puta Lekler – Sportklub

Na drugom slobodnom treningu pred trku za Veliku nagradu SAD u Ostinu najbrži je bio vozač Ferarija Šarl Lekler.

Ako je verovati slobodnim treninzima Ferari u dobroj formi očekuje trkački vikend u SAD. Na prvom je najbrži bio Karlos Sains, a na drugom je žezlo preuzeo Šarl Lekler.

Monegašanin je postavio najbrže vreme od 1:36.810. Prijatno je iznenadio Valteri Botas u Alfa Romeu, koji je zauzeo drugo mesto sa 715 hiljaditih delova sekunde zaostatka za vedetom Ferarija.

Na trećem mestu našao se Danijel Rikardo u Meklarenu sa 817 hiljaditih delova sekunde zaostatka. I samo su njih dvojica bili u istoj sekundi sa Leklerom, pošto je njegov timski kolega Karlos Sains, koji je zauzeo četvrto mesto bio sekund i 422 hiljadita dela sekunde sporiji od Leklera.

Prijatno je iznenadio vozač Hasa Mik Šumaher, koji je zauzeo peto mesto i predvodio grupu vozača koja je imala više od dve sekunde zaostatka za Leklerom. Iza njega su se našli Lando Noris, novopečeni dvostruki svetski šampion Maks Ferstapen, Luis Hamilton, Pjer Gasli i prvih 10 zaokružio je Serhio Peres.

Kvalifikacije su na programu u noći između subote i nedelje tačno u ponoć, dok je trka na programu u nedelju od 21 čas. Samu trku, kvalifikacije i ostalu akciju iz Ostina možete pratiti eskluzivno u direktnim prenosima na kanalima Sport Kluba u SBB mreži i na EON platformi.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Jovanović: Težak period, ali tek je početak sezone – Sportklub

Read Next

Hana Adrović, urednica i voditeljka: “Potreban nam je preporod”