• February 27, 2024

Fijasko na Grammy’s 2024: Reperki Nicki Minaj je “ukradena” prestižna nagrada?

Fijasko na Grammy’s 2024. izazvao je viralne reakcije gledalaca, a naročito fanova Nicki Minaj, poznatijih kao Barbz. U neočekivanom obrtu tokom dodele Grammy nagrada, Recording Academy je “greškom” najavila Nicki Minaj kao pobednicu u kategoriji Najbolje rep pesme na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Twitter.

Fijasko na Grammy’s 2024: Šta se zapravo desilo?

Preuranjene čestitke Nicki Minaj i Ice Spice za hit pesmu Barbie World (koja predstavlja jednu od vodećih soundtrack numera za blokbaster Barbie), ubrzo su obrisane nakon što je, istovremeno, u uživo programu otkriveno da je Scientists & Engineers od Killer Mike-a zapravo osvojila nagradu.

Naime, tokom premijerne ceremonije, koja se emitovala uživo na YouTube kanalu Recording Academy, paralelno su objavljivana imena pobednika na društvenim mrežama. Nakon brisanja, (ne)namerna greška je izazvala ogorčenost među fanovima –  naročito zbog činjenice da bi pobeda predstavljala istorijski trenutak za Minaj, koja do tada nije osvojila Grammy, uprkos tome što je u svojoj petnaestogodišnjoj karijeri imala čak 12 nominacija.

Sličan fijasko desio se na dodeli Oskara 2017, kada je film La La Land najavljen kao pobednik umesto Moonlight. Podsetimo se, to je bila najpopularnija tema večeri, te ne treba da čudi što se ovakve “greške” ponavljaju. Rejting manifestacija postaje veći nakon skandala i po pravilu, donosi mesto u samom vrhu trendinga na društvenim mrežama. Ipak, imajući u vidu prethodne “sukobe” između reperke i Recording Academy, ovaj specifičan skandal je nešto drugačiji – dovodivši u pitanje legitimitet čitave ceremonije.

[embedded content]

[embedded content]

Nicki Minaj vs Grammy’s: Raniji sukobi

Istorija odnosa Nicki Minaj i Recording Academy obiluje kontroverzama, koje su započele još davne 2012. godine, kada je reperka izvela svoju pesmu Roman Holiday na prestižnoj manifestaciji. A šta se zapravo desilo? Pa, hajde da krenemo – Roman Holiday je metaforička numera, koja dočarava mentalna i emotivna cepanja gej mladića, Romana, koji još uvek nije prihvatio sebe. Centralni motiv performansa bio je egzorcizam, a Minaj se na crvenom tepihu pojavila sa “papom”. Čitavo veče bilo je obeleženo kontroverzama, od reperkinih autfita, preko koreografije, pa sve do događaja koji su prethodili nastupu.

Naime, prema rečima Minaj, Recording Academy je prvenstveno bila oduševljena umetničkim aspektom numere, i specifično su tražili baš njeno izvođenje. Ali, šta je sporno?

Samo nekoliko dana pre performansa, preminula je legendarna muzička diva Whitney Houston. Određeni deo Grammy’s tima je smatrao da je ovakav performans “problematičan” u tom specifičnom trenutku (imajući u vidu da se iste večeri odavala počast pevačici). Čitava zbrka je nastala kada je Minaj javljeno neposredno pred sam nastup – da ga ipak ne održi, i fanovima objasni da je došlo do “tehničkih problema”. Nakon što se (prema njenim rečima), reperka pripremala nedeljama za legendarni momenat, nije imala nameru da “razočara fanove” i odustane u poslednjem trenutku. Iz tog razloga, uprkos “preporukama”, održala je nastup i tada se, kako kaže, “zamerila” najmoćnijem čoveku iz Recording Academy.

Nakon toga, prema njenim rečima, znala je da nikada neće osvojiti Grammy nagradu, a u 2023, čitav redosled događaja je obelodanila na svom Twitter nalogu, zbog čega je Grammy’s dobio novi nadimak koji se ustalio među fanovima – Scammy’s. Šta vi mislite, da li je sinoćni skandal deo kompleksne teorije zavere ili je reč o iskrenoj grešci?

[embedded content]

[embedded content]

Pročitajte i ovo: Nicki Minaj je objavila dugoiščekivani 5. album: “Ovo je najveći poklon koji sam dala čovečanstvu”

Naslovna fotografija: instagram.com/afrikmag

Milica Nešić

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Modni momenti koje ćemo pamtiti sa Grammy crvenog tepiha

Read Next

Републикански избори, Хејли против Трампа – стар је, збуњен и склон испадима