FIBA LŠ: Kravić i Burgos u polufinalu, sledi Strazbur – Sportklub

Posle Saragose i Karšijake, plasman u polufinale FIBA Lige šampiona izborile su ekipe Burgosa i Strazbura. Aktuelni šampion, Burgos, slavio je protiv Hapoel Holona sa 86:77, dok je Strazbur pobedio Tenerife sa 88:86 (73:73).

Košarkaši Tenerifa vodili su protiv Strazbura na poluvremenu sa 44:34. Verovatno su pomislili da su već rešili sve dileme oko plasmana u polufinale, a odgovor tima iz Francuske je bio izuzetno snažan. Strazbur je dobio treću deonicu sa 23:12, zatim je usledila triler završnica, a meč je u produžetak odveo Sašu Salin, uzdanica Tenerifa, koji je na 20 sekundi pre kraja pogodio za 73:73.

Strazbur je imao poslednji napad, ali Brendon Džeferson nije uspeo da donese pobedu Strazburu u ovom periodu igre. Rat nerava je nastavljen i u produžetku. Leo Kavaliere je pogodio dva penala za 86:83, Tenerife izgubile loptu, a Brendon Džeferson stavio sa linije za slobodna bacanja utakmicu izvan dometa tima iz Španije. Marselinjo Uertas je uspeo samo da smanji na 86:88.

Najefikasniji u sastavu Strazbura bili su Brendon Džeferson sa 22, Ismail Veinrajt sa 19, Deandre Lensdaun sa 11 i Jaromir Bohačik sa 10 poena. Kod Tenerifa, raspoloženi za igru u napadu, bili su Đorđi Šermadini sa 19, Marselinjo Uertas sa 18, Santi Justa sa 16, Eron Donerkamp sa 16 i Emir Sulejmanović sa 10 poena.

Burgos, koji brani trofej u elitnom takmičenju pod okriljem FIBA, vodio je posle prve deonice sa 24:19. Hapoel je drugu četvrtinu dobio sa 20:11, a Burgos treću sa 25:15.
Sredinom poslednjeg kvartala, aktuelni šampion iz Španije je pobegao na 67:54, što se pokazalo dovoljnim da se utakmica mirno privede kraju.

Najefikasniji u sastavu Burgosa, bili su Vitor Benite sa 26, Aleks Renfro sa 14, Hasiel Rivero i Dejan Kravić sa osam poena uz četiri skoka. Kod Hapoela, raspoloženi za igru u napadu, bili su Ajzeja Majls sa 23, Maksim De Zeuv sa 11 i Tarjus Megi sa 10 poena.

Finalni turnir koji se igra u Nižnji Novgorodu, nastavlja se 7. maja kada će se za mesto u finalu boriti Karšijaka i Saragosa, a dan kasnije, snage će odmeriti Burgos i Strazbur.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Pioniri Srbije ubedljivi protiv Finske – Sportklub

Read Next

Brus: Rastrglo nas je, ljudi se nisu oporavili – Sportklub