Ferari: Povlačenje Leklera izazvao peh u kvalifikacijama – Sportklub

Iz Ferarija kažu da je nesrećno odustajanje Šarla Leklera od trke za Veliku nagradu Monaka izazvalo oštećenje bolida koje je doživeo dan ranije u kvalifikacijama. Ali nije na vreme otkriveno…

Povezane vesti

Ferarijev tim u početku nije bio siguran šta je dovelo do problema sa levom pogonskom poluosovinom na bolidu zbog čega Lekler nije mogao za započne trku u Monaku, iako je trebalo da startuje sa pol pozicije.

Međutim, istraga u ponedeljak u njihovoj fabrici Maranelo potvrdila je da je to posledica subotnje nesreće.

Problem nije bio do menjača

Ferarijev tim je u početku mislio da je problem bio zbog menjača. Da je to trebalo promeniti, Lekler bi dobio automatsku kaznu za pet mesta i morao bi da krene sa šeste pozicije.

Na žalost Ferarija, taj problem nije otkriven pre trke. Dotični deo obično nije onaj koji bi bio pregledan nakon takvog udesa. Kvar je takođe bio neočekivan jer se nalazio na suprotnoj strani automobila od onog koji je udario u zid u finišu kvalifikacija.

Timovi mogu od FIA da zatraže dozvolu za promenu oštećenih delova nakon udesa, ali u Ferariju to nisu učinili, jer nisu videli kvar. U Ferariju priznaju da su iz ovog incidenta „naučili lekciju“ i da će tim ubuduće pokretati nove postupke kako bi pokušao da izbegne da se takva situacija ponovi.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Lajović konačno pobedio, prošli Verdasko i Delbonis – Sportklub

Read Next

Radonjić: Branićemo domaći teren, cilj je titula – Sportklub