• December 9, 2023

Farbanje obrva je novi beauty trend, a evo kako da mu pravilno pristupite – WANNABE MAGAZINE

Obrve su veoma važan segment našeg lica, a i sami ste već upoznati sa mnogim trendovima oblikovanja obrva – koji tačno ukazuju na period u kojem živimo. Danas niko neće nositi previše tanke obrve iz dvehiljaditih godina, niti preterano naglašene obrve iz perioda od pre desetak godina kada smo svi bili oduševljeni manekenkom Carom Delevingne. Trenutno su u modi prirodne obrve sapunom začešljane nagore (ili koje su prošle kroz tretman laminacije obrva), ali ono što je takođe veoma popularno je – farbanje obrva. Postoji više razloga zbog kojih se možete odlučiti za farbanje obrva, a to mogu biti činjenica da su vam obrve tamne a farbate se u plavo, da su vam obrve pak veoma svetle a želite da vam budu izraženije, ili čisto iz estetskih razloga – ako želite da vam obrve jednostavno budu malo umetničko delo u neobičnoj boji. Evo kako da na najbolji način pristupite farbanju obrva, i samim tim postignete najbolje rezultate.

Kako da odaberete pravu nijansu

Prava nijansa je ključna ukoliko želite da vaše obrve izgledaju prirodno i da dobijete na punoći. Ukoliko želite da vam obrve budu suptilno izražene, a to je ono što ljudi najčešće traže – preporučljivo je da ih ofarbate u nijansu za jedan ton tamniju od vaše boje kose. Ako vam kosa nije farbana, fokusirajte se na boju svoje baby kose, i zatim odaberite nijansu koja je za ton tamnija. Ipak, ako vam je stalo da vam obrve budu još izraženije, možete odabrati i za dva tona tamniju nijansu.

Kako ako odete u salon, a kako kod kuće

Naravno, preporučljivo je da obrve farbate u salonu, ali nije nemoguće da to učinite i sami. Prednost salona je to što ćete tamo biti u mogućnosti da se konsultujete sa profesionalcem koji će vam preporučiti nijansu namenjenu baš vama, koja je možda kombinacija dve nijanse. U salonu ste sigurni u uslugu i proizvode koji će biti korišćeni, te ako se prvi put upuštate u farbanje obrva – salon je možda najbolja opcija. Ipak, ako planirate da obrve ofarbate kod kuće, evo nekoliko saveta. Prvo, obucite nešto staro što ćete moći da isflekate. Zatim, vežite kosu i dobro očistite lice od bilo kakve šminke. Nakon toga, oko obrva nanesite gelasti vazelin koji će vam poslužiti kao barijera za farbu. Na kraju, dolazimo do farbanja – i s obzirom na to da ćete farbati prvo jednu obrvu pa drugu, ne zaboravite da drugu obrvu ostavite malo duže ofarbanu od prve, na primer za oko dvadesetak sekundi, koliko vam je trajalo farbanje prve obrve.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Najlepši ljubavni filmovi koji su snimljeni u Parizu – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Kako da na 8 načina apdejtujete svoj stil – kombinujući samo majicu na bretele – WANNABE MAGAZINE