Evrovizijske pesme koje smo najviše voleli (i potajno ih slušamo i dalje) – WANNABE MAGAZINE

U susret 18. maju kada će se Evrovizija održati u Roterdamu, prisećamo se najvećih hitova koje nam je donelo ovo takmičenje. Kada smo bili manji, jedan vikend u maju bio je rezervisan isključivo za Evroviziju. Ponekad se desi da baš tih dana budemo na nekoj rekreativnoj ekskurziji, pa se onda nabijemo svi u jednu sobu sa televizorom i celo odeljenje prati najpopularnije evropsko muzičko takmičenje. Evrovizija je još otada ostala vrlo intiman i porodični trenutak kada zajedno slušamo pesme, komentarišemo, navijamo i svađamo se za vreme mnogobrojnih reklama. Mnoge pesme su posle takmičenja postale hit, a neke od njih i dalje krišom slušamo. Ovo su samo neke od njih.

Sirusho – Qele, Qele (Jermenija)

Iskreno, jedni smo od onih koji (potpuno nepristrasno) smatraju da je Evrovizija koja je održana 2008. godine u Beogradu iznedrila najbolje pesme. Jedna od njih je definitivno Qele, Qele iako nikada nećemo znati šta to zapravo znači. Možda znači isto što i Romale Romali?

[embedded content]

Kalomira – My Secret Combination (Grčka)

Opet 2008. godina, sasvim neočekivano. Grčka je poznata po vrckavim i veselim nastupima koji predstavljaju pesme koje nam danima ostaju u glavi. To se desilo i sa pesmom My Secret Combination koju je izvodila dvadesetrogodišnja Kalomira. Kada je pustite, shvatićete da i dalje znate tekst ove pesme.

[embedded content]

Nadav Guedj – Golden Boy (Izrael)

Pesma kojom se Izrael predstavio 2015. godine na Evroviziji je jedan nepresušni izvor pozitivne energije. Ritam koji još od pamtiveka “radi” naše prostore i simpatičan tekst, pokreću nas još od prvog takta. Kad nam Nadav kaže “Let me show you Tel Aviv” mi zaista želimo da ga vidimo.

[embedded content]

Sakis Rouvas – Shake It (Grčka)

Ovo je prva Evrovizija na kojoj smo učestvovali još od 1993. godine i imala je možda najveću gledanost od svih do tad i od tada. Svi smo osećali ponos kad smo čuli Željkovo “Lane moje”, što ne znači da nismo zapamtili Sakisa i njegove energične pokrete. Pesma se puštala u svim diskotekama odavde do Soluna, a i dalje je slušamo kad želimo da se oraspoložimo.

[embedded content]

Ruslana – Wild Dances (Ukrajina)

Gde je Sakis tu je i Željko, gde je Željko, tu je naravno i Ruslana. Iako nismo želeli da na listu stavljamo pobedničke pesme, Wild Dances je zaista numera koja ne može da se zaobiđe. Njen amazonski stil i ples uobličavaju već prezanimljivu pesmu i rade baš ono što bi svaka evrovizijska pesma trebalo da radi – puni nas pozitivnom energijom. Go, go, go wild dancers!

[embedded content]

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Zablude o seks igračkama – zašto su one i dalje tabu – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Samospoznaja savremenog čoveka – WANNABE MAGAZINE