Evroliga podigla zahteve: Evo koliki budžet Zvezda i Partizan moraju da imaju da bi igrali u eliti

Uvedeno je i pravilo čelendža po ugledu na NBA ligu…

Čelni ljudi Evrolige održali su ovog četvrtka sastanak na kome su odredili nove uslove za učešće klubova u ovom takmičenju. 

Definitivno je svima postalo jasno da se ide ka podizanju samog kvaliteta lige, čemu u prilog ide i povećanje minimalnog budžeta koji svaki tim mora da ima. Odlučeno je da će svakom učesniku Evrolige ubuduće donji limit biti cifra od 7 miliona evra, umesto 5,4 miliona koliko je to do sada bio slučaj.

Što se tiče Evrokupa, klubovi će u budžetu morati da imaju bar 2 miliona evra.

Učešće svake ekipe u godišnjem budžetu projektovano je na 55% sredstava, dok ostatak mora biti pokriven od sponzora, kao i od prodatih ulaznica. Takođe, uvedena je i jedna novina po uzoru na NBA ligu, koja će sigurno doprineti kvalitetu suđenja.

Naime, u pitanju je čelendž, koji će moći da se koristi kako bi se sporna odluka proverila. Svaki trener će imati po jedan na raspolaganju tokom utakmice, što je sjajna vest za mečeve sa neizvesnim završnicama.

Naredna sezona najkvalitetnije košarkaške lige u Evropi počeće 30. septembra, dok će Evrokup startovati nešto kasnije, 20. oktobra.

Video: Naježim se kada čujem skandiranje MVP, MVP…: Micić poručuje da je fokus na finalu protiv Italije

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 8. jul

Read Next

Sanogo pokvario idealnu “generalku” Zvezde: Crveno-beli ispustili pobedu protiv prgavog Šturma