Evo zašto svi treba da putujemo

Pandemija korona virusa bila je, i jeste, noćna mora iz milion razloga. Ako ste strastveni putnik, onda su karantin, policijski čas i zatvaranje granica u poslednjih godinu i po dana predstavljali ultimativni horor. Kad prođe godišnji odmor u vidu odlaska na more koje uvek prekratko traje, da li imate želju da ponovo negde otputujete? Bilo da preferirate more, planinu, selo ili metropolu, na putovanju se uvek nešto novo može iskusiti i naučiti. Zbog toga smo napravili listu razloga zašto svi treba da putujemo – i to koliko god moguće često. Bilo da ste ljubitelj istorije ili zabave, edukativnog i blesavog, putovanje nudi ponešto za svakoga.

Putovanje vas čini pametnijim

Kad razgledate i udišete novu destinaciju – činite više od kreiranja sećanja. Dokazano je da iskustva s putovanja navode mozak da razmišlja drugačije i kreativnije. Takođe, stvarate i nove neurološke putanje, koje vam mogu pomoći u rezonovanju i rešavanju problema.

Putovanje jača srce

Kad ste pod velikom količinom tenzije, ona negativno utiče na mnogo više od vašeg mentalnog zdravlja. Stres uzima danak i po vaše srce, koje postaje sve podložnije kardiovaskularnim problemima. Zapravo, istraživanje je pokazalo da muškarci koji preskoče godišnji odmor imaju 30% veće šanse da dožive srčani udar. Sa samo jednim ili dva dana putovanja, nivo stresa se smanjuje kod 90% ljudi.

Turizam održava zaposlenost

Od turizma zavisi veliki procent zaposlenosti, kako u Srbiji, tako i u celom svetu. Na primer, u Velikoj Britaniji, čak četiri miliona ljudi radi u turizmu. Kad sledeći put rezervišete smeštaj, setite se da doprinosite lokalnoj ekonomiji!

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Šta retrogradni Merkur u Vagi donosi svakom znaku

Read Next

Vremenska prognoza – 20. septembar