Evo zašto retrogradni Merkur ne zaslužuje svu tu mržnju – WANNABE MAGAZINE

Retrogradni Merkur je definitivno najozloglašenija tranzicija u astrologiji. Sve i da ne znate ništa o astrologiji, sigurno znate da kad dođe retrogradni Merkur – kreću i nevolje. I to je postala šala, postalo je meme, retrogradni Merkur ćemo okriviti za sve negativno što nam se događa u životu.

Pisao vam je bivši – kriv je retrogradni Merkur. Polomio vam se nokat – kriv je retrogradni Merkur, zaboravili ste da pošaljete važan poslovni mejl, pogodite ko je kriv? Retrogradni Merkur. Zapravo, u pitanju je polušala, zato što kada nam se desi nešto loše, treba nam krivac, a ko je bolji krivac od neke više sile nad kojom nemamo kontrolu.

Šta je zaslužno za toliku mržnju prema Merkuru, ni krivom ni dužnom? Uglavnom, internet koji ima tendenciju da sve preuveliča.

U astrologiji je istina da retrogradno kretanje Merkura može uzrokovati poteškoće i neprijatnosti, ali to nije ni izbliza toliko ozbiljno koliko mu se pripisuje.

Merkur se kreće retrogradno više od svih drugih planeta, od 3 do 4 puta godišnje, tako da postoji mnogo prilika da njega okrivimo za sve nedaće. Ali, verovali ili ne, postoje i gore tranzicije.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Gođa u trci sa vremenom, ali ne odustaje od Pekinga – Sportklub

Read Next

Povratak kožnih odevnih komada i kako je “Matrix” trilogija uticala na modni svet – WANNABE MAGAZINE