• January 28, 2022

Evo zašto je plava senka savršeni izbor za novogodišnji makeup – WANNABE MAGAZINE

Plava senka je novi makeup trend u koji se zaljubila čak i J.Lo! Verujem da vam je prva asocijacija na makeup u ovoj boji zastašujuća, jer meni svakako jeste. Nekako uvek mislim na to da li se slaže sa mojom bojom očiju, kako se uopšte našminkati u plavo, a da ne izgleda razmazano i neuredno  – i na kraju, kako da uklopim plavu senku uz autfit koji želim da nosim? Baš zato što i sama stalno zaobilazim senke u plavoj boji, odlučila sam da i sama pronađem inspiraciju saznam na koji način mogu da je uklopim uz ostatak svoje šminke.

Plava boja i sve njene nijanse su super ideja u periodu novogodišnjih praznika, kao u trenucima kada želite da se našminkate malo “smelije” i odlučite da zaobiđete neutralne nijanse braon boje. Na J.Lo plava senka izgleda kao da je direktna inspiracija Else iz Frozena i mislim da nam svima izgleda kao da je ovaj look teško dostići, ali ukoliko pogrešimo šminku je lako skinuti i popraviti, pa zašto da ne isprobamo?

Plavi smokey eye

Na primer, šminkanje možete da otpočnete s nijansama braon boje kojom ćete osenčiti kapak i kasnije nadograditi nekom drugom nijansom. Počnite da gradite osnovu, pa sa braon nijansi pređite na tamnije, a zatim dodajte i tradicionalnu crnu senku kojom ćete pojačati smokey eye izled. Ostavite prostora na sredini kapka i tu dodajte plavu nijansu koju želite, zatim lagano izblendajte plavu sa ostalim senkama. Na kraju uokvirite oči plavom senkom kao što je to uradio makeup artist Patrick Ta.

Za nešto jednostavniji izgled ispratite nekoliko nekomplikovanih koraka. Nanesite neutralnu senku na spoljne uglove kapaka gotovo identično kao što biste učinili u svakodnevnom šminkanju, i onda prstom dodajte plavu boju počevši od korena trepavica. Ostaje vam samo još jedan korak – dva sloja maskare i spremni ste!

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Tri nokdauna, 12 rundi i pobeda Parkera odlukom sudija – Sportklub

Read Next

Nova kolekcija modne dizajnerke Dragane Ognjenović za zimu 2021/22 dostupna je na SHOP by WANNABE – WANNABE MAGAZINE