Evo šta različiti prirodni dodaci vodi koju svakodnevno pijete mogu da učine za vaš organizam

Svi su vam garantovano već rekli više puta nego što možete da izbrojite – hidratacija je veoma važna. Svako od nas bi trebalo da unosi adekvatnu količinu vode u organizam na svakodnevnom nivou, koja iznosi između 2 do 3 litra u proseku. Ako se ovog režima redovno pridržavate, i sami ste svesni benefita ispijanja vode, a ako ne – vreme je da počnete. Ako ste novi u svetu redovne hidratacije, za početak se pridržavajte jednostavnog pravila koje glasi: bolje piti običnu vodu, nego nikakvu. Ali, ako ste raspoloženi da dodatno boostujete svoje zdravlje ispijanjem vode – otkrivamo vam koje sve sastojke možete dodati u svoju vodu i na koji način će oni uticati na vaš organizam!

Ruzmarin i borovnice za poboljšanu memoriju

Ruzmarin i borovnice svojim sastavom povoljno utiču na naše kognitivne sposobnosti i čak mogu “popraviti” našu memoriju. Sa ruzmarinom i borovnicama ne možete preterati, te ih možete dodati u svoju vodu svakog jutra bez brige o neželjenim efektima, a ono što ćete primetiti su pozitivni efekti! Lakše ćete pamtiti stvari i biti više skoncentrisani u radu. Možete ih dodati u vodu u vidu koncentrata ili u svežem stanju.

Ružina vodica, za umirenje crvenila i poboljšanje raspoloženja

Ružina vodica, koju možete kupiti u bilo kojoj većoj drogeriji ili je napraviti dodatkom latica ruže u vodu na oko 15 do 20 minuta, može učiniti čuda za vašu kožu! Ružina vodica može umanjiti upalne procese i crvenilo na vašem licu, a utiče i na mekoću i teksturu kože. Takođe, ispijanjem ružine vodice vaše telo će dobiti antioksidanse i sastojke koji će boostovati vaš serotonin i time vam podići raspoloženje. Takođe, ružinom vodicom možete i isprskati lice direktno, što će ga osvežiti,  a može da posluži i kao prirodni setting spray.

Voda sa limunom, krastavcem i čija semenkama će vas zasititi

Voda sa limunom je dobro poznata u wellness svetu, a naročito topla voda sa limunom koju bi trebalo da ispijate ujutru pre doručka, kako biste pročistili organizam. Ipak, voda sa limunom ima još benefita po vaše telo! Ukoliko želite da se hranite zdravo i izbegavate grickalice, predlažemo vam da ih zamenite vodom sa limunom, krastavcem i čija semenkama, koja će vas zapravo zasititi više nego što ste očekivali. Čija semenke su pune vlakana, a limun i krastavac daće svežinu vašoj vodi, te će vas ona zasititi i dati vam prirodni energetski boost!

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Kim Kardashian West je vodila najnoviju SNL emisiju i iznenadila nas svojim smislom za humor!

Read Next

Vremenska prognoza – 12. oktobar