• December 11, 2023

Evo šta nam donosi prvi pun mesec u godini – WANNABE MAGAZINE

Prvi pun mesec ove godine, uzdigao se na nebu 17. januara u znaku Raka i donosi kulminaciju emotivnih i porodičnih drama – majka Mesec i otac Sunce, sa misterioznim Plutonom u Jarcu utiču prilično snažno, gotovo šokantno. Iz više razloga.

Prvi razlog ima veze sa prirodom punog meseca, generalno – on predstavlja astrološku mešavinu između majčinskih i očinskih vibracija, jer se javlja kada su dve planete na nebu u dijametralno suprotnom položaju, u odnosu na Zemlju. Drevni astrolozi su ovaj položaj (kao i opozicije, kvadrate ili konjukcije) tumačili kao veoma nepovoljan, čiji uticaj donosi emotivni naboj, razmirice, svađu. Među svim ovim položajima, tranzit punog meseca je bio najproblematičniji – verovalo se da dovodi do čudnog sublunarnog ponašanja, privremene neuračunljivosti, ludila, naglih preokreta iz sreće u nesreću i obrnuto. To uverenje je i danas na snazi – u noćima punog meseca, policijske stanice i hitna pomoć jednostavno očekuju više posla, više nasilja i nesreća.

Dakle, neka vrsta kosmičke napetosti između majčinske i očinske energije, definitivno postoji u toku punog meseca. Zapravo, za to vreme postoji tendencija jačanja majčinske strane (ženskog principa), jer je Mesec emocionalni centar svakog zodijačkog znaka. Kada je dobro postavljen, označava dubinu osećanja, brižnost, negu i nežnost. Kada Mesec raste ka svojoj kulminaciji, ovi kvaliteti se pojačavaju, pa emotivno osećamo tu plimu i oseku.

Pun mesec je, očekivano, emotivno nabijen period, ali astrolozi upozoravaju da će ovaj biti posebno snažan. Na vrhu osetljivog Raka, kojim vlada – u ovom položaju (vladajuća planeta u svom znaku), postoji super-naboj na obe strane, koji međusobno deluje pojačavajuće. Rak simbolizuje ženskost, majčinstvo, prolaznost i zato se spremite za duplu dozu osećanja u toku ove mesečeve mene.

Posebnu kompleksnost ovom periodu dodaje Pluton, koji je zajedno sa Suncem u opoziciji u odnosu na Mesec. Mitološki Pluton upravlja podzemnim svetom i njegova funkcija je da sakrije, pokopa, potisne – neprijatna osećanja, neprijatne istine, mračne misli, gura u nesvesno. Ovaj pritisak „nadole“ može imati efekat suprotan potiskivanju – može dovesti do zanimljvih i dragocenih uvida i samospoznaje.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Da li nam je zaista okej u eri casual dejtovanja i odnosa bez privrženosti? – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Danas sunčano, u četvrtak stiže promena vremena