Connect with us

Lifestyle

Evo šta nam donosi prvi ovogodišnji pun Mesec u znaku Lava

Published

on

Prvi ovogodišnji pun Mesec javlja se 25. januara, u znaku Lava, na početku sezone Vodolije i podstiče nas da budemo svoji, da osetimo svoju istinu. Ovo je vreme slavlja i otkrovenja, kada možemo da cenimo ono što smo postigli i da vidimo šta treba da promenimo u svom životu.

Šta znači pun Mesec u Lavu

Lav je kraljevski znak zodijaka koji oličava energiju vođstva, saosećanja, snage, ranjivosti i ljubavi. Prvi ovogodišnji pun Mesec u znaku Lava je vreme da pronađete ono što čini da zablistate i prigrlite taj deo sebe, uprkos strahu od odbijanja. Vreme je da volite sebe žestoko i da dozvolite toj ljubavi da promeni vaš svet.

Sa energijom Lava koja upravlja punim Mesecom, ohrabreni ste da se fokusirate na istinu svog srca – priznanje te istine zahteva hrabrost i ranjivost, jer nije lako slušati i pratiti svoje srce. Um često ima drugačije planove, koji deluju sigurnije.


Deo brige o srcu je slušanje – ali kada ga sledite, možete se osećati ranjivo. Srce nema mapu sa tačnom putanjom, koja vam pomaže da donesete odluke. Praćenje svog srca je neuredno, komplikovano i ponekad deluje nelogično. I protkano je radošću, ljubavlju, saosećanjem i zahvalnošću – kao i bolom, žaljenjem i strahom. Ne možete osetiti samo dobra osećanja i izbeći neprijatna, morate stajati usred svega što osećate i suočiti se sa svojim osećanjima hrabro, s ljubavlju i saosećanjem.

Pun Mesec u Lavu vas poziva da sednete sa sobom i slušate svoja osećanja i nađete ono što ste izbegli i zatvorili u svom srcu, bez mešanja uma i zaključivanja.

Um želi da vas navede da mislite da on sve kontroliše, ali srce je ono koje vas vodi napred. Ono zna u kom pravcu morate da idete da biste se uskladili sa svrhom svog života i kako da dosegnete mudrost. Um je vozač na tom putovanju.

Uticaj sezone Vodolije na prvi ovogodišnji pun Mesec u Lavu

Prvi ovogodišnji pun Mesec u Lavu dolazi u sezoni Vodolije, a Lav i Vodolija su međusobno suprotstavljeni i imaju različitu energiju, ali imaju i mnogo sličnosti.

Sezona Vodolije nas uči da je sve energija i da imamo energetsko polje sa odgovarajućom frekvencijom. Lav nas podseća da je srce centar našeg energetskog polja i ima jaču energiju od bilo kog drugog dela nas. Astrološke energije, kao i emocije, imaju nižu i višu vibraciju.

Zamislite svaki horoskopski znak kao spektar frekvencija – vibracija Lava donosi odvažnost da čujete poruke svog srca bez osude, da prihvatite svaki aspekt sebe, sa bezuslovnom ljubavlju. U visokoj vibraciji energije Lava, spremni ste da se izrazite i suočite sa svetom, bez straha od odbijanja – pronalazite svoje najviše ja i delite tu osobu sa svetom, oslobođeni ega.

Kada radite sa vibracijom Lava, nailazite na ego, koji je njegova senka. Ego je deo nas koji žudi da bude definisan, to je način na koji se identifikujemo, uključujući uslovljavajuće obrasce koje smo formirali o tome ko smo u ovom životu. To je takođe naš unutrašnji kritičar, samoporažavajuće misli i deo nas koji oseća sebe odvojeno od drugih. Ego nas može sprečiti da pronađemo i izrazimo svoje pravo ja.

Uloga ega bi trebalo da bude motivaciona – da nas podseća na našu svrhu i pomaže nam da funkcionišemo u društvu, ali ne bi trebalo da vodi naše živote. Pun Mesec u Lavu daje nam priliku da prepoznamo kada ego preuzima vođstvo i zatvara pun izraz našeg srca. Prevazilazeći ograničavajući ego, pronalazimo svoje više ja, koje je povezano sa svima i svime oko nas. A kada nastupate iz višeg ja, nemate potrebe da se upoređujete i takmičite sa drugima. Kada ste povezani, ne osećate nesigurnost, nedostatak, nedostojnost. Sa ovog mesta, osećate se ispunjeno i sigurno u ono što radite.

Kada otelotvorimo niže vibracije Vodolije, postajemo preterano kritički i osuđujuće nastrojeni prema drugima, posebno autoritetima. Umesto da pomognemo da promenimo ono što nam se ne sviđa, mi se žalimo i odvajamo se od sveta, isključujemo se iz vibracije ljubavi i postajemo povučeni. Zadržavamo svoju energiju dok se ponašamo superiorno u odnosu na sve oko nas.

Obratite pažnju da li postoje mesta u vašem životu na kojima se možda usklađujete sa ovim nižim vibracijama i prihvatite ih – bez osude. To prihvatanje će vam pomoći da se uskladite sa višim vibracijama Vodolije i shvatite da ste samo deo velikog sveta, kome treba da doprinesete svojom energijom i učinite ga boljim mestom, ljubavlju i prihvatanjem.

Sa parom Lava i Vodolije, imamo priliku da dostignemo viši nivo vibracija nego ikada do sada. Da naučimo da se izražavamo sa mesta ljubavi i zahvalnosti, umesto sa mesta osude ili potrebe. Vodolija podstiče i traži da svako doprinosi svojim jedinstvenim talentima, radeći za dobro svih na planeti. Odvojte vreme tokom ovog punog Meseca da osetite šta vaše srce želi da pruži svetu i hrabro stvorite život koji manifestuje tu želju.

Pročitajte i ovo: Godišnji horoskop za 2024: Vodolija

Prvi ovogodišnji pun Mesec i drugi astrološki uticaji

Uranova aktivacija u Biku

Uranova aktivacija pomaže da se probijete kroz stare obrasce osećanja i ponašanja. Tokom punog Meseca možete jasnije primetiti svoje postupke, a vaša ograničavajuća uverenja se mogu pojačati ili na neki način osvetliti, dovodeći vas do svesnosti. Obratite pažnju na osećanja koja se pojavljuju kada nastupi prvi ovogodišnji pun Mesec i pitajte se da li otkrivaju obrasce, koji treba da budu prekinuti. Pristupite sebi sa saosećanjem i uradite ono što je potrebno da biste otkrili i odvojii se od onoga što više ne služi vašem pravom ja.

Možete osećati izvesno ubrzanje i potrebu da učinite nešto na brzinu, čemu treba da se oduprete – udahnite duboko i dozvolite da vaše odluke dolaze sa utemeljenog mesta, a ne sa mesta pritiska.

Obratite pažnju na svoje izjave i obećanja – može biti lako preterati u ovom periodu. Pobrinite se da sve što kažete bude ono čemu ćete težiti u narednih šest meseci. Budite jasni u vezi sa svojim obavezama i precizni u svom fokusu.

Prvi ovogodišnji pun Mesec u kvadratu sa Jupiterom

Pun Mesec u Lavu je u kvadratu sa Jupiterom, a kvadrat izazivaju trenje i napetost dok se ne postigne proboj. Jupiter je planeta ekspanzije, sreće i obilja i dok je u kvadratu sa Mesecom, možete osećati otpor u oblastima vašeg života kojima je potrebno proširenje. Ovaj pun Mesec želi da zakoračite u svoj sjaj. Želi da zauzmete prostor koji zaslužujete, da zatražite svoju moć. U kojoj oblasti svog života to ne činite?

Možete se osećati izazvano oko situacija koje donose vašu ekspanziju ili moć. Možda ćete otkriti emocije koje dolaze niotkuda, kada se pojave ove teme. Obratite pažnju na to gde osećate napetost u svom telu, energiji, emocijama.

Kvadratni aspekt sa Jupiterom osvetljava načine na koje se ograničavate i vezujete za ego. To su mesta u vašem životu gde ste vezani za to kako vas drugi doživljavaju ili kako definišete svoj identitet, da postajete ograničeni. Ovaj pun Mesec vam može pokazati kako vas držanje ponašanja kroz koja se uklapate sa drugima ili u okvire koje je neko drugi definisao, sprečavaju da zakoračite u svoje više ja.

Vodolija i Lav nas uče da istinska pripadnost postoji kada se uskladimo sa sobom i privučemo zajednicu koja nas prihvata takve kakvi smo. To je takođe način na koji pronalazimo autentično vođstvo – kroz ono što jesmo, čak i ako se osećamo ranjivo. Odbacite slojeve identiteta koje ste postavili na sebe i koji vas sprečavaju da budete autentični.

Pluton u Vodoliji

Pluton je ušao u Vodoliju, postavljajući pozornicu za naredne dve decenije. Sunce je blizu ove planete, a Mesec na suprotnoj strani, osvetljavajući težnju da se izlečimo od prošlosti. Pluton nas uči da razumemo cikluse svojih života, izbore koje donosimo i lekcije koje učimo u ovom životu. Kroz to razumevanje možemo se transformisati.

Osetite energiju Plutona, koja vas podstiče da promenite zastarele obrasce, koji vas drže vezanim za svoj bol. Pluton vas vodi u transformaciji bola u moć, tako da vas više ništa ne sputava da uzmete ono što vam pripada u ovom svetu. Nećete moći da promenite svoju prošlost, ali ćete u trenutnoj stvarnosti moći da oblikujete svoju budućnost.

Odlučite koju budućnost ste spremni da tražite, uverite se da je ona u skladu sa vašom najdubljom istinom i zakoračite u nju. Vreme je. Prvi ovogodišnji pun Mesec u Lavu može vam pomoći da probijete sve slojeve koji prekrivaju vašu istinsku svetlost, da pronađete sebe i ono što volite i da se pokažete svetu.

Pročitajte i ovo: Haos u najavi: Kad se retrogradni Merkur javlja u 2024. i šta nam donosi

Naslovna fotografija: instagram.com/

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Druga sezona serije “The House of the Dragon” stiže 17. juna na HBO i Max

Published

on

By

Druga sezona HBO Original serije „Kuća zmaja“ (House of the Dragon) imaće premijeru 17. juna na Max striming platformi. Premijera na HBO kanalu će biti istog dana u 20 časova, a nove epizode će ponedeljkom stizati u ponudu.

Vesteros je na rubu krvavog građanskog rata između Zelenog i Crnog veća koji se bore za kralja Egona, odnosno, kraljicu Reniru, a da svaka strana veruje u svoje zakonito mesto na Gvozdenom prestolu.

[embedded content]

[embedded content]

Bazirana na romanu „Vatra i krv“ Džordža R. R. Martina, serija je smeštena 200 godina pre događaja iz „Igre prestola“, i otkriva priču o kući Targarjen.

Glumačku ekipu koja se vraća u drugoj sezoni čine Met Smit, Olivija Kuk, Ema Darsi, Iv Best, Stiv Tusan, Fabijan Frenkel, Juen Mičel, Tom Glin-Karni, Sonoja Mizuno i Ris Ajfans. Dodatna glumačka postava koja se vraća uključuje Harija Koleta, Betani Antoniju, Fibi Kembel, Fju Sabana, Džefersona Hola i Metjua Nidama. U nova glumačkoj ekipi druge sezone biće Abubakar Salim, Gejl Rankin, Fredi Foks, Sajmon Rasel Bil, Klinton Liberti, Džejmi Kena, Kiran Bju, Tom Benet, Tom Tejlor i Vinsent Regan.

Serija je obnovljena i za treću sezonu, a kokreatori i izvršni producenti su Džordž R. R. Martin i Rajan Kondal, izvršni producenti su Sara Hes, Alan Tejlor, Melisa Brnstajn, Kevin de la Noj, Loni Peristere i Vins Gerardis.

Prva sezona serije „Zmajeva kuća“, kao i sve sezone serije „Igra prestola“ dostupne su odmah na Max striming platformi.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

WANNABE BEAUTY & WELLNESS AWARDS 2024 goodie bag: Otkrijte šta se sve našlo u vrednom poklonu

Published

on

By

WANNABE BEAUTY & WELLNESS AWARDS 2024 goodie bag: Otkrijte šta se sve našlo u vrednom poklonu

WANNABE BEAUTY & WELLNESS AWARDS 2024 su iza nas – nakon nekoliko nedelja glasanja za najbolje proizvode na domaćem tržištu, usledio je WANNABE BEAUTY HUB, naš susret sa vama i nezaboravno druženje koje ćemo dugo pamtiti!

Čak 250 odabranih čitalaca WANNABE MAGAZINE-a imalo je priliku da uživa u danu ispunjenom novim poznanstvima, ćaskanju, isprobavanju raznih beauty inovacija, ali i, pre svega, učenju vrednih lekcija o nezi kože, oralnoj higijeni, šminkanju, trendovima… 

Na kraju događaja, svi naši gosti otišli su sa vrednim poklonom – u pitanju je goodie bag sa skoro 40 pažljivo odabranih beauty i wellness proizvodima.

A sada, i vi imate prilku da zavirite unutra i otkrijete čime smo počastili naše čitaoce. Mnogi od proizvoda koji su se našli u goodie bagu su na kraju i nagrađeni glasovima publike i stručnog žirija – što dovoljno govori o kvalitetu!

Vreme je da zajedno uronimo u WANNABE BEAUTY & WELLNESS AWARDS 2024 goodie bag!

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Poslednja sezona serije “Suits” konačno stiže na Netflix – evo i kad

Published

on

By

Popularna serija Suits će konačno moći u celosti da se pogleda na platformi Netflix – jer 9. sezona stiže 1. jula. Uzbudljiva vest dolazi pošto su se članovi glumačke ekipe Patrick J. Adams, Sarah Rafferty, Dulé Hill, Amanda Schull, Abigail Spencer i bivši predsednik mreže USA, Jeff Wachtel, okupili u nedelju na panelu u Ostinu, Teksas.

Seriju je kreirao Aaron Korsh, a ostvarila je veliki uspeh u svom prvobitnom izdanju, od 2011. do 2019. Ponovo je dobla na popularnosti nakon što je prošle godine stigla na Netflix – provevši mesec dana u Top 10, na putu do serije sa najviše strimova u 2023. godini.

Evo svega što treba da znate o poslednjoj sezoni.

Suits: 9. sezona  na Netflixu – svi detalji

Poslednja sezona serije Suits se fokusira na razvijenu advokatsku firmu, Zane Spectre Litt Wheeler Williams, koja se ponovo suočava sa neizvesnošću i promenom nakon što je Robert Zane (Wendell Pierce) ušao u sukob sa advokatskom komorom da spase Harveyja. Nakon njegovog žrtvovanja, Samantha Wheeler (Katherine Heigl) se zadesila u nevolji zbog gubitka svog mentora, i dok pokušava da je uteši, Harvey shvata da ne želi da izgubi osobu koja mu je najvažnija: Donnu.

Sezona 9 prati legendarnog advokata i izvršnog direktora dok balansira svoj odnos sa poslom i bori se da spasi narušenu reputaciju firme zajedno sa svojim partnerima, Louisom Littom (Rick Hoffman), Alexom Williamsom (Hill), Katrinom Bennett (Schull) i Samanthom. Kako sezona odmiče, lični životi glavnih likova se istražuju dublje nego ikad ranije, donoseći zaključak serije, u kojem će svi konačno biti primorani da odluče ko su tačno i kakvi advokati žele da budu.

Gabriel Macht, Rick Hoffman, Sarah Rafferty, Amanda Schull, Dulé Hill i Katherine Heigl su u glumačkoj postavi, uz gostujuću ulogu Patricka J. Adamsa.

Pročitajte i ovo: Stigli su prvi vizuali iz četvrte sezone serije “Emily in Paris”

Naslovna fotografija: instagram.com/suitspeacock

Božica Luković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.