Evo kako lusteri mogu biti zaštitni znak Vašeg restorana

lusteri beograd

Za pokretanje vrhunskog restorana potrebno je, osim odličnog šefa kuhinje i dobrog osoblja, mnogo znanja i veštine o uređenju prostora, jer je i enterijer jedan od faktora koji utiču na to da gosti odaberu baš Vaš restoran. Neophodno je dobro sklopiti boje, odabrati odgvarajući nameštaj i sve postaviti tako da prostor bude maksimalno funkcionalan i iskorišćen.

Ono što na prvi pogled odvaja vrhunske restorane od prosečnih je briga o najmanjim detaljima, kao što su slike na zidovima, kvalitet stolnjaka, mozaici na zidovima, osvetljenje, odnosno lusteri. Svaki dizajner enterijera će reći da pri uređenju restorana ili hotela treba odabrati neki detalj koji će privući pažnju i biti zaštitni znak objekta.

Zapravo, najčešći izbor za „zaštitni znak“ restorana ili hotela, ono što će prvo privući pražnju gostima su lusteri i ta tradicija traje više od sto godina. To dokazuju razni snimci i fotografije najpoznatijih svetskih hotela. Izbor ovakve rasvete je bio način da se pokaže raskoš i elegancija lokala, ali i da se stavi do znanja kakva klijentela se tu okuplja.

Čak su se i u Srbiji, u nekim hotelima, mogli videti grandiozni kristalni lusteri, Beograd je svakako prvi grad u kom je započet ovaj trend. I danas se u najboljim restoranima i hotelima vlasnici nadmeću u tome ko će odabrati originalnije osvetljenje, a mi ćemo danas dati par ideja za odabir rasvete.

Kristalni lusteri za potpunu eleganciju

Kristalni lusteri su i danas među najskupljim artiklima u prodavnicama rasvete. Oni su odličan izbor za sve restorane koji su dekorisani u klasičnom, elegantnom stilu jer će doprineti raskošnom izgledu sale. Takođe, oni se koriste i za ulazne holove u hotelima zbog istog efekta. Ako su Vam potrebni kristalni lusteri Beograd je pravo mesto u kom ćete pronaći najveći i najraznovrsniji izbor ovakve rasvete.

Kabal visilice za pabove

Za pabove nije potrebno da se stvara neka super elegantna atmosfera, već je poenta u tome da se gosti osećaju udobno. Zbog toga su lusteri u formi kabal visilica najbolji izbor za ovakve restorane. Iznad svakog stola se može postaviti jedna visilica, čak i sa ogoljenom sijalicom, dok iznad šanka treba postaviti nekoliko njih. Tako će se steći efekat prigušenog svetla za stolovima, dok će šank biti centralno mesto u prostoru.

Lusteri kao centralna dekoracija prostora

Lusteri mogu biti centralna dekoracija u restoranima. Da bi se postigao ovaj efekat, oni moraju biti jedinstveni, da privlače pažnju i u većini slučajeva da budu predimenzionirani. Najbolji primer za to su oni veliki sastavljeni od gomile mesinganih kugli u čijoj unutrašnjosti su sijalice. Ili, mogu biti spiralni sa LED trakama. Dodatno osvetljenje se može postaviti na zidove. Ako su Vam za restoran ili hotel potrebni ovakvi, dizajnerski lusteri Beograd treba da bude prvo mesto u kom ćete ih potražiti.

Boho stil za taverne

Za taverne i romantične restorane i kafiće najbolje bi bilo odabrati lustere u boho stilu. To podrazumeva papirne ili končane abažure. Oni će svakako doprineti neformalnoj atmosferi.

Admin

Read Previous

Dostava hrane je pravi hit u Beogradu

Read Next

Gotovo je! Kampaco je novi igrač Crvene zvezde, a to je potvrdio i Vildoza!