• December 9, 2023

EP u Splitu: Nikola Golubović blizu zlatne grupe – Sportklub

Organizatori Evopskog prvenstva u jedrenju za klasu ILCA 6 (Laser Radial) u konkurenciji takmičara do 19 godina, konačno su dobili bitku sa vremenom. Naime, posle tri dana bez vetra, odjedrene su tri regate, počele su borbe za što bolji plasman i medalje.

Ugled Crne Gore, brani jedan od najvećih talenata Evrope, Nikola Golubović. Momak koji jedri u klasi iznad svoje, koji se na šampionatu u Splitu priprema za najvažnija takmičenja u periodu koji sledi, Evropsko i Svetsko prvenstvo u klasi ILCA 4 (Laser 4.7), ostvario je sjajne rezultate.

U konkurenciji više od 220 jedriličara iz Evrope, trenutno zauzima 52. mesto, trenutno se nalazi u zlatnoj grupi, odnosno u grupi momaka, koji će nastaviti borbu za pobedničko postolje. Član Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, je kroz cilj prolazio kao 28, 16 i 22.

S obzirom da je nedostatak vetra, značajno poremetio sam šampionat Evrope, 2. jula će se i dalje jedriti kvalifikacione regate, a tek 3. jula su na programu finalne borbe.

U svakom slučaju, Nikola Golubović je na prvom velikom takmičenju u klasi ILCA 6, pokazao mnogo, a velika prednost koju ima u odnosu na rivale u nastavku takmičenja je činjenica da može da jedri bez pritiska i imperativa.

Od ostalih jedriličara iz regiona, blizu plasmana u zlatnu grupu su Antun Tomašević (Hrvatska) koji je na 10. mestu i Luka Zakubovec (Slovenija) koji je na 39. mestu.

Liderku poziciju trenutno drži Matia Ćezana iz Itaije, na drugom mestu je Havijer Sekui iz Španije, a na trećem Martin Verhulst iz Švajcarske.

U konkurenciji jedriličarki, Tea Peteh iz Hrvatske je trenutno na petom mestu, a prva je u konkurenciji jedriličarki od 17 godina, odlično je plasirana i Petra Mastelić (Hrvatska), koja je na osmom mestu. Prva pozicija je trenutno u rukama Alesije Palanti iz Češke, druga je Karlota Rizardi iz Italije, a treća je Ruskinja, Aleksandra Likojanova.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

ISKLJUČENJA STRUJE ZA PETAK, 2. JUL – Beograduživo.rs

Read Next

Petković: Jednog favorita smo izbacili, ali nismo završili – Sportklub