EP (Q): Češka slavila protiv BiH u Zenici – Sportklub

Odbojkašice Bosne i Hercegovine odigrali su dobar meča protiv Češke na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo u Zenici, ali su posle velike borbe poražene sa 3:1 (19:25, 25:22, 25:9, 25:14).

Prevagu na tasu Češke, koja ima maksimalan učinak i koja je obezbedila mesto na šampionatu Evrope, donele su Gabrijela Orvosova sa 24, Veronika Trnkova sa 14, Andrea Kosionova sa 13 i Mikaela Mlejnikova sa 12 osvojenih poena. Kod Bosne i Hercegovine, raspoložene za igru u napadu, bile su Edina Begić sa 14, odnosno Jelena Mladenović i Anđelka Radišković sa po 12 osvojenih poena.

Nakon prve runde na turniru u Zenici, odnosno tri runde, na turniru u Letoniji, Češka ima 12 bodova, BiH i Slovenija po šest, a Letonija je bez bodova. U narednom kolu snage će odmeriti Češka i Slovenija, odnosno BiH i Letonija, a meč odluke za plasman na šampionat Evrope, igraće se u poslednje kolu kada će na parket izaći selekcije Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Domaćin drugog kvalifikacionog turnira, Bosna i Hercegovina je u prednosti, s obzirom da je u Letoniji, pobedila Sloveniju sa 3:0.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Podgorica na evropskoj sceni, ispao OFK Titograd – Sportklub

Read Next

TSC za ponos: Najmoderniji stadion u Srbiji u završnoj fazi – Sportklub