Connect with us

Lifestyle

Empatične osobe ne rade ove stvari u vezi – ali ih narcisi rade

Published

on

Empatične osobe su u stanju da izgrade snažne i autentične veze, za razliku od narcističkih i psihopatskih tipova, koji vas mogu očarati i probuditi snažna osećanja, ali nisu u stanju da uspostave ravnopravnu razmenu i neguju odnos.

Ako ste se već zaljubili i niste sigurni da li ste uleteli u vezu sa toksičnom osobom, lako ćete zaključiti upoređujući ponašanje partnera sa onim što empatične osobe rade, odnosno, ne rade u vezi.

Stvari koje empatične osobe ne rade u vezi

Ne obezvređuju ljude na koje se oslanjaju

Empatične osobe cene oslonac i podršku koju im partner pruža i imaju prirodan osećaj recipročnosti u odnosu na one sa kojima se povezuju. Narcisima nedostaje empatija, kao i osećaj stalnosti u odnosima i zato često obezvređuju i povređuju partnere, stavljajući svoje sebične interese i zadovoljstva ispred partnera i veze, zanemarujući ono što partner čini za njih. Većina empatičnih ljudi bi se osećala užasno, ako bi im partner prebacio da ga zanemaruju i ne poštuju, jer se oni maksimalno trude, a isto tako im je teško da shvate da neko za koga se toliko zalažu može da ih iskorišćava, ponižava i zanemaruje. Ali, narcisi rado i često ujedaju „ruku koja ih hrani“ i povređuju one koji ih vole i neguju.

Empatične osobe poštuju granice

Dok empatične osobe poštuju vaše granice i kad im kažete da vas nešto povređuje i uznemirava, one nastoje da to ne rade i da se koriguju, jer ne žele da vas uznemiravaju i povređuju. Narcisoidne osobe isto tako prestaju da rade nešto što vam smeta i na šta ste ih upozorili, ali samo nakratko. Zatim ponavljaju isto ponašanje, a kad ih opet upozorite, izvinjavaju se i iskupljuju, dok se ne umirite i zatim nastavljaju da teraju po svom.

Ako ste čuli onu izreku „normalnom je dovoljno reći jednom“, ona je potpuno primenljiva u ovom kontekstu, jer narcisu možete govoriti hiljadu puta, bez trajnog efekta. Ukoliko vaš partner stalno prelazi granice (iako obećava da će se „popraviti“) i već ste mu više puta davali priliku da se koriguje, vreme je da prekinete tu vezu, jer se on neće „popraviti“ ni ako mu date još hiljadu prilika.

Pročitajte i ovo: Šta nije u redu sa vama, kad „padate“ na narcisoidne tipove?

Ne pokušavaju da izazovu ljubomoru

Istraživanja pokazuju da narcisoidne i psihopatske osobe namerno izazivaju ljubomoru, kako bi stekle moć i kontrolu. Neki to rade kako bi se osvetili, a neki ranjivi narcisi to čine kako bi (na izopačen način) nadoknadili nisko samopoštovanje. Empatične osobe vas ne dovode u situaciju da se takmičite za njihovu naklonost i ne pokušavaju namerno da izazovu ljubomoru i nesigurnost – one čine sve da se osećate nezamenljivo i cenjeno.

Empatične osobe ne zloupotrebljavaju vašu ranjivost

Ispoljavanje ranjivost je vitalno za stabilne odnose, jer je tesno povezano sa poverenjem. Pokazujući svoju ranjivost, vi otkrivate nekome svoje bolne tačke, a kada to činite u vezi, ne očekujete da će voljena osoba zloupotrebiti vaše poverenje, već da će vas štititi i razumeti.

Narcisoidne i psihopatske osobe, međutim, neće oklevati da iskoriste vaše poverenje, vaše bolne tačke, traume i nesigurnosti, kako bi vama manipulisale ili vas omalovažavale. Na primer, ako joj se požalite da vas neka osoba ugrožava svojim ponašanjem, da spletkari protiv vas ili da vas je prijatelj izdao i povredio, lako se može desiti da narcisoidni partner počne da se druži i zbližava sa tom osobom. On će to učiniti iz zabave – da vidi kako ćete reagovati kad vam „utrlja so na ranu“.

Ne kažnjavaju vas ćutnjom i pasivnom agresijom

Empatične osobe se ne upuštaju u manipulativne taktike i ponašanja – ako žele nešto da rasprave, ako im nešto smeta ili su povređene, one iniciraju otvoren razgovor i dele svoje misli i osećanja otvoreno i sa integritetom. Oni slušaju i primaju povratne informacije i preuzimaju odgovornost za svoj deo nesklada u vezi.

Za razliku od njih, narcisi ne prihvataju odgovornost i nisu u stanju da vode konstruktivnu diskusiju i prime povratne informacije. Oni radije ignorišu sve što im se ne sviđa (a to je skoro sve što zahteva odgovornost), zatvaraju rasprave pre nego što uopšte počnu i kažnjavaju partnere ćutanjem ili pasivno-agresivnim komentarima i ponašanjem. I tako se ponašaju prema svima koji im daju povratne informacije o njihovom štetnom ponašanju, bez obzira šta su te osobe već učinile za njih.

Pročitajte i ovo: Neočekivani znaci koji razotkrivaju narcisoidne ličnosti na prvom dejtu

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovepresets

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Poslednja sezona serije “Suits” konačno stiže na Netflix – evo i kad

Published

on

By

Popularna serija Suits će konačno moći u celosti da se pogleda na platformi Netflix – jer 9. sezona stiže 1. jula. Uzbudljiva vest dolazi pošto su se članovi glumačke ekipe Patrick J. Adams, Sarah Rafferty, Dulé Hill, Amanda Schull, Abigail Spencer i bivši predsednik mreže USA, Jeff Wachtel, okupili u nedelju na panelu u Ostinu, Teksas.

Seriju je kreirao Aaron Korsh, a ostvarila je veliki uspeh u svom prvobitnom izdanju, od 2011. do 2019. Ponovo je dobla na popularnosti nakon što je prošle godine stigla na Netflix – provevši mesec dana u Top 10, na putu do serije sa najviše strimova u 2023. godini.

Evo svega što treba da znate o poslednjoj sezoni.

Suits: 9. sezona  na Netflixu – svi detalji

Poslednja sezona serije Suits se fokusira na razvijenu advokatsku firmu, Zane Spectre Litt Wheeler Williams, koja se ponovo suočava sa neizvesnošću i promenom nakon što je Robert Zane (Wendell Pierce) ušao u sukob sa advokatskom komorom da spase Harveyja. Nakon njegovog žrtvovanja, Samantha Wheeler (Katherine Heigl) se zadesila u nevolji zbog gubitka svog mentora, i dok pokušava da je uteši, Harvey shvata da ne želi da izgubi osobu koja mu je najvažnija: Donnu.

Sezona 9 prati legendarnog advokata i izvršnog direktora dok balansira svoj odnos sa poslom i bori se da spasi narušenu reputaciju firme zajedno sa svojim partnerima, Louisom Littom (Rick Hoffman), Alexom Williamsom (Hill), Katrinom Bennett (Schull) i Samanthom. Kako sezona odmiče, lični životi glavnih likova se istražuju dublje nego ikad ranije, donoseći zaključak serije, u kojem će svi konačno biti primorani da odluče ko su tačno i kakvi advokati žele da budu.

Gabriel Macht, Rick Hoffman, Sarah Rafferty, Amanda Schull, Dulé Hill i Katherine Heigl su u glumačkoj postavi, uz gostujuću ulogu Patricka J. Adamsa.

Pročitajte i ovo: Stigli su prvi vizuali iz četvrte sezone serije “Emily in Paris”

Naslovna fotografija: instagram.com/suitspeacock

Božica Luković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Uspešno završen prolećni Schwarzkopf Gliss Program samopouzdanja

Published

on

By

Nezavisna žena je snažna žena – ona koja ima izbor, slobodu da donosi odluke, da se bori za svoje snove i mesto pod suncem. Svaki dan je povod da zastanemo i razmislimo: šta možemo da uradimo kako bismo pomogle jedna drugoj na putu ka sticanju nezavisnosti, samopouzdanja i boljih pozicija na tržištu rada?

Ne zaboravimo da je ekonomska nezavisnost žene često polazna tačka za slobodu u svim aspektima života. Samo sigurna i snažna žena je samouverena na svim životnim poljima! Moć da živimo baš onako kako želimo nam donosi obrazovanje – naša sposobnost da učimo, razvijamo se, predstavimo sebe u najboljem svetlu i pronađemo posao iz snova.

Samopouzdanje kod žena ključno je za uspešan lični i profesionalni razvoj. Međutim, samouverenost koja nam je potrebna u karijeri proističe iz stalnog učenja i usavršavanja. Upravo su nova znanja ono što nam daje sigurnost i “vetar u leđa”, bez obzira na to čime želimo da se bavimo.

Samopouzdanje je proces koji se razvija vremenom – kad ulažemo u sebe, kad sledimo svoje snove, vredno radimo i ne plašimo se da pitamo i potražimo pomoć.

Zbog svega toga, Schwarzkopf Gliss je imao misiju – da pomogne svim samouverenim ženama da budu još snažnije i sigurnije u sebe. Predstavljamo vam besplatni Program samopouzdanja – jedinstveni obrazovni kurs koji će svakoj ženi pomoći da razvije veštine koje su neophodne za tržište rada, čiji je prolećni segment završen, a pred polaznicama je jesenji.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Queen of Silk je najnoviji miris u parfimeriji Belodore, a mi smo bili na njegovom ekskluzivnom predstavljanju – WANNABE MAGAZINE

Published

on

By

DP Lux grupa je sinoć predstavila najnoviji miris iz parfemske kuće HOUSE OF CREED, miris njenog veličanstva, kraljice svile – Queen of Silk, u najvećoj niche parfimeriji u Evropi, Belodore Flagship radnji u Beogradu.

0023 Queen of Silk je najnoviji miris u parfimeriji Belodore, a mi smo bili na njegovom ekskluzivnom predstavljanju

Prepušteni raskoši najnovijeg mirisa, Queen of Silk, koji je predstavljen širom sveta u maju, održan je ekskluzivni događaj u srpskoj prestonici kojim je dočarana veličanstvenost ovog parfema koji je u Srbiji osvojio WANNABE nagradu za najbolji luksuzni parfem u 2024. godini, a za koju je glasao stručni žiri i šira javnost.  

Velelepna Belodore parfimerija u tržnom centru Galerija transformisala se u hram ljubičaste svile, a sve je bilo osmišljeno tako da očara sva čula gostiju –  influensera, medija i VIP kupaca sa kojima DP Lux grupa deli strast ka niche mirisima.

0007 Queen of Silk je najnoviji miris u parfimeriji Belodore, a mi smo bili na njegovom ekskluzivnom predstavljanju

Doživeli smo impresivno iskustvo gde je svaki detalj bio pažljivo osmišljen kako bi odražavao suštinu ovog  parfema – svetli i tamniji tonovi ljubičaste boje okupirali su naša čula kroz jedinstvene koktele, nežnu svilu koja je oblikovala presto kraljice večeri – Queen of Silk i purpurne svetlosti koja je bojila prostor u magičnoj atmosferi najveće niche parfimerije u Evropi. 

O mirisu

Bacivši hipnotičku čaroliju na sve koji je sretnu, Queen of Silk se pojavljuje kao zadivljujući novi miris iz poznate parfemske kuće House of Creed. Ovaj opojni miris inspirisan je elegancijom svile koja je tražena od pamtiveka upravo zbog svoje lepote i delikatnog dodira.

Kao moderno otelotvorenje ovog najstarijeg blaga, Queen of Silk je miris koji vas nosi van vremena, bacajući čaroliju privlačnosti i gracioznosti pozivajući u svet zavodljivosti i eleganciju bez premca.

0099 Queen of Silk je najnoviji miris u parfimeriji Belodore, a mi smo bili na njegovom ekskluzivnom predstavljanju

Klasifikacija

Baza (base note): kineski kedar, ambroxan, tamjan, mošus, vanila sa Madagasara

Srce (middle note): agar drvo, marakuja, tuberoza

Glava (top note): magnolija, osmantus, šafran

O parfemskoj kući HOUSE OF CREED

Parfemska kuća House of Creed već više od 250 godina kreira neouobičajene mirise za kraljevsku porodicu i druge zahtevnije klijente sa istančanim ukusom. Od 1760. godine kada ga je u Londonu osnovao James Henry Creed, znanje i tehnika stvaranja parfema se već sedam generacija prenosi sa kolena na koleno. Osim svoje duge i poznate istorije, brend je unikatan i zbog toga što koristi staru tehniku obrade dragocenih materijala odabranih za izradu svojih parfema. Visokokvalitetne prirodne sirovine se mere, mešaju i maceriraju, u većini slučajeva ručno, u maloj zanatskoj fabrici u blizini Fontenbloa u Francuskoj. Proces je radno intenzivan, ali Creed je vođen umetnošću i savršenstvom koristeći retke, prirodne sastojke koji slave lepotu prirode.

0151 Queen of Silk je najnoviji miris u parfimeriji Belodore, a mi smo bili na njegovom ekskluzivnom predstavljanju

Tokom dugog niza godina, Creed parfemska kuća je dizajnirala mirise koje su koristile razne istorijske ličnosti poput kraljice Viktorije, cara Franje Jozefa i njegove supruge Sisi, gospodina Winstona Churchilla i predsednika John F. Kennedyja. I dan-danas, Creed stvara izvanredne mirise za kraljevske porodice i ostale ljubitelje parfema koji imaju instančan i prefinjen ukus. Tokom vekova, Creed porodica je proizvela preko 200 parfema, sto svedoči o jedinstvenom kreativnom duhu koji je prenošen sa oca na sina kroz sedam generacija.

Belodore – The art of fragrance. The science of beauty.

Od svog osnivanja 2020. godine, Belodore je sinonim za luksuz i jedinstvenost. Međunarodni lanac niche parfimerija trenutno posluje u 6 zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji. Belodore trenutno upravlja sa 13 parfimerija sa stručnim profesionalcima koji znanjem doprinose iskustvu upoznavanja sa luksuznim mirisima. U Belodore radnjama pažljivo su odabrani brendovi iz Londona, Milana, Pariza i Njujorka: kao što je Xerjoff, Amouage, Creed, Tiziana Terenzi, Edition de Parfums Frederic Malle, Kilian Paris, Etat Libre d’Orange, Byredo, Juliette Has a Gun, Caron, Nishane, Dr. Barbara Sturm, Swiss Perfection, Margy’s i mnogi drugi.

0200 Queen of Silk je najnoviji miris u parfimeriji Belodore, a mi smo bili na njegovom ekskluzivnom predstavljanju

Belodore je prisutan i online sa 4 web prodavnice na 4 različita tržišta: Mađarska, Hrvatska, Srbija i Crna Gora.

Izbor parfema u Belodore parfimerijama zaista je više od obične kupovine: to je jedinstvena prilika da sa sobom ponesete deo istorije, umetnosti i inspiracije. Sa izborom najfinijih mirisa i visokokvalitetnih kozmetičkih proizvoda iz više od 50 vodećih niche brendova, ovde možete doživeti zašto se parfemi definišu kao “čista umetnost

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.