Emily in Paris se vratila, a sa njom i uvrnuta moda – kako je stil likova evoluirao

Ustajemo, kuvamo kafu i otvaramo Google – kucamo: Emily in Paris moda. Tako započinje naš dan kada pogledamo novu epizodu ove hit serije, a verujemo i mnogih vas koji čitate ovaj tekst. Na svu sreću, tu je i dobro poznati Instagram profil @emilyinparisoutfits koji nam uvek donosi sve novosti o autfitima sa seta. Ipak, ako se osvrnemo na televiziju generalno, da li se sećate kada je ona bila sredstvo neozbiljnog bekstva u svet fantazije, a ne osuda našeg društva? Da… Upravo zbog toga i mi neiskvareno volimo Emily in Paris.

Serija, iako ni u kom slučaju nije sto posto tačan prikaz francuskog “iskustva”, pruža savršenu količinu vizuelnog zadovoljstva koji joj je pomogao da postane jedan od najvećih Netflixovih hitova od premijere 2020. godine. Osim veoma organske hemije koja se oseća među glumačkom ekipom, moda je – i u dobru i u zlu – pravi glavni lik serije, zar ne?

Emily in Paris moda – stajlinzi koji su obeležili sezonu

Za treću sezonu, kostimografkinja Marylin Fitoussi preuzela je uzde od industrijske zvezde Patricie Field, i dala novi izgled našoj omiljenoj francuskoj ekipi. Ona kaže da postoji osećaj iščekivanja, posebno u pogledu kostima, tako da je izazov da se ne ponavljaju kada su u pitanju stajlinzi. Uvek žele da nastave sa kršenjem kodova, tačnije da ih potpuno razbiju i da uvek predstavljaju nove stajlinge koji su zanimljivi. Ove sezone je imala veliku slobodu, rekla je Fitoussi, i mnogo više je uspela da inkorporira svoj stil, radeći na mnogo bliži i intimniji način sa celim timom, a posebno sa Lily Collins.

Camille je prema mišljenju publike osvojila nagradu za najbolje obučenog lika

Postoje dve stvari koje su veoma jasne kada je u pitanju lik Camille u trećoj sezoni Emily in Paris. Prvo, ona zaista nije dobra prijateljica, štaviše, grozna je. Ali broj dva, stil joj je besprekoran. Camillein osećaj za stil predstavlja delikatan balans između tradicionalne francuske osnove, sa daškom kiča, kao što smo videli u prošlim sezonama. To su smele, predimenzionirane naočare, citrusni zeleni oversized Jacquemus blejzeri i modernizovani Schiaparelli setovi od tvida – sve u svemu, kombinacije bez greške. Kostimografkinja Marylin Fitoussi je izdvojila i šta je naučila od Patricie Field – njen moto je da je ne zanima stvarnost – što je Marylin dalo veliku slobodu u pogledu tonova i duha, a što je posebno pomoglo kada se radi o domaćim, francuskim glumcima serije.

Sylvie ulazi u svoju “seksi” eru

Svi znamo kakva je Sylvie – istaknuta članica društva, izuzetno “francuska” šefica agencije Savoir. Uvek je predstavljena kao ultraluksuzna, tradicionalna Parižanka. Međutim, u trećoj sezoni, Sylvie se nalazi na raskrsnici svoje karijere koja utiče na to kako ona vidi sebe, i kako se oblači.

Ova nova Sylvie govori o rizikovanju u svom ličnom i profesionalnom životu, a njena garderoba je na istoj toj strani, dok se njen lik opredeljuje za duboke izreze, Maison Alaïa pantalonama i, kada se oseća posebno avanturistički – određene boje zahvaljujući raskošnim haljinama za zabavu i vintage Vivienne Westwood haljinama. “Za lik Silvije, radi se o mogućnosti da rizikuje”, rekla je kostimografkinja. Od početka je bila u crno-belim kombinacijama i minimalističkim bojama. A sada se Sylvie usuđuje da pomeša fuksiju sa narandžastom, nekad dodajući i dašak ljubičaste.

Emily in Paris moda: Cooper je sve bolja i bolja

Emily u velikoj meri eksperimentiše sa svojom garderobom u 3. sezoni. Iako se nikada nije plašila da se osloni na ekstravaganciju, jer je ipak Amerikanka u Parizu, njen stil je ovoga puta prefinjeniji, mada bez žrtvovanja zabavnog. Višebojni džemperi sa printovima, metalik duboke čizme i bazični dodaci, kao što su Louis Vuitton komadi, bili su deo njene najnovije evolucije stila.

Kostimografkinja serije je istakla da je Emily jedinstvena, posebna, vesela. Takođe je veoma kreativna, i sjajan posmatrač. Ona nam to posebno pokazuje u trećoj sezoni, jer možete otkriti da je poštovala sve kodove francuske mode i da ih je reinterpretirala na svoj način.

Naslovna fotografija: instagram.com/fashiontipandtrick

Nenad Grubanoski

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Alegri: Nismo energetski mogli da pariramo Napoliju – Sportklub

Read Next

Nedeljni horoskop: 13. januar – 19. januar – WANNABE MAGAZINE