Duško Ivanović začuđen ABA-om i terminima: “Nejasno mi je, liga hoće da bude ozbiljna, a tako se ponaša…”

Duško Ivanović, KK Crvena zvezda

Printskrin: Youtube / Budućnost VOLI

Košarkaši Crvene zvezde su na surov način došli do finala ABA lige, gde su i u drugom meču polufinalne serije slavil iprotiv Budućnosti ogromnom razlikom – 97:56. Posle prvog susreta i +38 u Beogradu, Zvezda je slavila u Podgorici sa čak 41 poenom razlike i tako je postala prvi finalista.

Posle utakmice, Duško Ivanovićje bio prezadovoljan igrom svoje ekipe, a rekao je da je i Budućnost u jednom trenutku očigledno predala utakmicu, odustala je.

Ipak, Zvezda nije stajala sa intenzitetom, dok je Duško Ivanović otkrio i zbog čega nije. Rekao je šta je njemu smetalo dok je bio igrač, a šta sada ne želi da se desi.

– Sad ću vam reći jednu stvar. Sa gledišta moje ekipe, a ne Budućnosti, to mora on da kaže. Mi smo bez obzira na razliku igrali maksimalno skoncentrisano, time smo pokazali respekt prema Budućnosti. Reći ću zašto. Ja sam kao igrač počeo od najmanje lige, a igrao sam Evroligu. Imao sam priliku da igramo protiv velikih igrača i onda oni igraju 50 ili 30 odsto i dobiju nas 15 ralzike. Ali posle svake te utakmice nisam mogao da imam poštovanje prema tim igračima. Onda smo igrali sa najboljima, dođu nas i dobiju 40 razlike, ja sam ih poštovao. Svaka čast. To je bio naš pristup večeras, u svakom momentu smo igrali 100 odsto.

Upitan je i o terminima ABA lige, gde je bio izuzetno nezadovoljan.

– Meni je čudno i nejasno. Jedna liga koja hoće da bude ozbiljna mora da ima kalendar na početku sezone i da se tačno zna kad se i šta igra. Ovde se sve pomera, stvar dogovora, valjda tako funkcioniše. Meni je čudno, ali ‘ajde…

Za kraj, još jednom je objasnio i koliko Zvezdi može da znači to što sada nema utakmice.

– Kad ima se jedna pauza, kad nema utakmcia kao što smo imali u Evroligi, to može biti i pozitivno i negativno, dok se oporave to je pozitivno, a negativno je da se izgubi ritam. Ali dobro, pokušaćemo da gledamo sa pozitivne strane

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Zvezda obrukala Budućnost u Podgorici i otišla u finale ABA lige: Crveno-beli brojali čak do +41

Read Next

ISKLJUČENJA STRUJE ZA SREDU, 24. MAJ – Beograduživo.rs