• February 27, 2024

Đukić Dejanović: Važno što je sednica SB UN bila otvorena za javnost

Slavica Đukić Dejanović

Foto: Nikola Tomić

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je važno što je sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji na KiM bila otvorena za javnost jer je to bio jedini način da svet vidi kakva monstruozna dela radi Aljbin Kurti.

“Važno je što je sednica SB UN otvorena za javnost jer je to jedini način da svet vidi kakva monstruozna dela radi Aljbin Kurti, sistematskim srozavanjem i onog minimuma uslova za život naših Srba dole, a sve u nadi da etnički pročisti Kosovo i nastani ga samo Albancima. Nadam se i moliću se da svet reaguje ovog puta i zaustavi ova zlodela”, rekla je Đukić Dejanović za Tanjug.

Đukić Dejanović je ocenila da je predsednik Aleksandar Vučić prezentovao činjenice i istinu očekujući da oslonac na međunardno pravo i senzibilnost na elementarna ljudska prava ne smeju biti potiskivani.

“Zbog toga smo njegovo obraćanje pratili sa osećanjem potreba za pravo, pravdu i izvesniju budućnost naših Srba na KiM”, navela je Đukić Dejanović.

U Njujorku je juče održana vanredna sednica Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji, a na kojoj se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Путин у интервјуу Такеру Карлсону: САД је бомбардовањем СР Југославије пустио ”духа из лампе”

Read Next

ISKLJUČENJA STRUJE ZA SUBOTU, 10. FEBRUAR – Beograduživo.rs