Dugonajavljivana opcija stiže na Facebook i Instagram: Šta će biti s lajkovima?

I dalje će biti moguće videti ko je lajkovao koji sadržaj, a onda i ručno brojati sviđanja, ali…

Društvene mreže Facebook i Instagram uskoro će uvesti mogućnost sakrivanja broja lajkova ispod postavljenog sadržaja.

– Postoji strana na kojoj će korisnici moći da čitaju i da vide sadržaj i strana za deljenje sadržaja. Moći ćete da kontrolišete obe strane – rekao je na konferenciji za novinare direktor Instagrama Adam Moseri.

I dalje će biti moguće videti ko je lajkovao koji sadržaj, a onda i ručno brojati sviđanja.

Pomama za lajkovima već neko vreme zabrinjava psihologe, posebno po pitanju mentalnog zdravlja adolescenata koji su svakodnevno izloženi ulepšanoj ili potpuno veštačkoj viziji okruženja i sveta oko sebe, a da se ne pominju rizici od uznemiravanja na internetu.

– Loše stvari se događaju na Instagramu, mi ih vidimo – rekao je Moseri. – Sa milijardu ljudi koji koriste aplikaciju, imamo presek celog čovečanstva, i dobre i loše momke – dodao je on.

Međutim, na kraju ipak nije odlučeno da se potpuno ukloni mogućnost lajkovanja. Nova opcija ne menja rad algoritma koji bira koje će vam se poruke pojavljivati.

Sistem predviđa koji će sadržaj zanimati svakog korisnika na osnovu brojnih kriterijuma, uključujući broj lajkova, ali i ukus, navike i drugo.

(Telegraf.rs/Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

387 new coronavirus cases in Serbia, 10 more people die: 63 patients currently on ventilators

Read Next

Brat popularne Uraganke je top frajer: Borio se s viškom kilograma, a sada “puca” od mišića