Dozvoljeno vam je da prekrojite svoje snove – WANNABE MAGAZINE

Kroz sazrevanje svakako dolazite do trenutka kada shvatate da vaši snovi iz rane mladosti, ili iz nekog prethodnog perioda, kada ste postavljali svoje ciljeve i odlučivali šta želite u životu, više nisu validni. Proširila vam se perspektiva, stekli ste neka iskustva i neke uvide i sada želite nešto drugo – možda nešto slično, ili nešto potpuno drugačije. To saznanje će vas neprijatno ubosti i zabrinuti. Da li vi to odustajete od svojih snova? Da li ste izgubili strast koja vas je vodila? Ili ste samo odbacili iluzije i postali mudriji i realniji? A da li je to možda isto – gubitak strasti i realizam? 

Nije lako prihvatati promene i slediti ih sa uverenjem i samopouzdanjem. Nije lako priznati sebi da ste bili mladi i naivni i idealista i da to što više niste takvi, nije gubitak, nego poboljšanje. Možda ste izgubili želju da se dokažete, ali to je možda zato što ste dovoljno sigurni u sebe i zadovoljni sobom, da nemate više nikakvu potrebu da bilo šta, bilo kome (pa ni sebi) dokazujete. Možda ste shvatili da nikada niste rizikovali i sada ste najzad spremni i usuđujete se da radite stvari koje ste želeli, a niste smeli – a sebe ipak, sa nekog dubokog i tamnog mesta, osuđujete zbog toga. 

Svi su vas učili da nikad ne odustajete i da se držite onoga što ste zacrtali, da ostanete dosledni i verujete sebi. Ali, ako ste se vi promenili, ako su se vaša saznanja produbila i proširila, onda se i vaši snovi i ciljevi moraju revidirati i uskladiti sa spoznajama i iskustvima koja ste stekli. 

Dakle, prekrajanje snova je dobro i konstruktivno. To nije odustajanje od sebe, to je praćenje i podrška sopstvenog rasta i razvoja. 

Ipak, nešto u vama ne voli i ne prihvata promene, opire im se i sabotira ih. Nepoznato je zastrašujuće, upozorava vas onaj deo vas koji je naučio da se plaši i da se povlači. Poznato je utešno, čak i kada je sputavajuće i destruktivno, tvrdi taj glas, govoreći vam da radije ostanete u svojoj tesnoj zoni komfora. Ako ste svesni ovog paradoksa, onda znate da je krajnje vreme da ga razrešite, da sakupite hrabrost i postanete stvaralac i realizator svog života. 

Dozvoljeno vam je da prekrojite svoje snove, jer se moda promenila. Oni planovi koje ste pravili i čežnje koje ste gajili, dizajnirani su za osobu koja vi više niste. Porasli ste, promenili dimenzije, odgajili stil i ukus, koji traže nešto sofisticiranije, nešto što vam bolje pristajete, u čemu ste više svoji. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Predstavljamo vam listu najbolje obučenih celebrity parova današnjice! – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Ko je Manic Pixie Dream Girl karakter u filmovima, serijama i knjigama, i koja je njena uloga? – WANNABE MAGAZINE