Donaruma na izlaznim vratima? Milan dovodi golmana šampiona – Sportklub

Rosoneri su izborili plasman u Ligu šampiona posle sedam godina. Ali posle te velike vesti, po svemu sudeći navijači će morati da se spreme za jednu lošu, vezanu za ljubimca Đanluiđija Donarumu.

Donarumi ističe ugovor sa Milanom ovog leta, a kako do dogovora još nije došlo oko produžetka, šanse su gotovo minorne da će jedan od najboljih golmana Evrope ostati na San Siru. Milan je nudio golmanu godišnju platu od osam miliona evra, Donarumin agent Mino Rajola traži 10 miliona i navodno čak 20 miliona provizije.

Iako su potpisivanje Donarume postavili kao jedan od prioriteta, ipak su u Milanu odlučili da neće ići toliko daleko u probijanju budžeta. A da je Donaruma već prošlost može se naslutiti iz najnovijeg poteza. Rosoneri su dogovorili angažovanje novopečenog francuskog šampiona golmana Lila Majka Menjana. Milan će 25-godišnjeg čuvara mreže platiti 15 miliona evra uz bonuse, a golman je pristao na godišnju platu od tri miliona evra.

Što se Donarume tiče on nema šta da brine oko novog angažmana. Juventus je najagilniji, spreman je da izađe u susret i da golmanu ugovor od 10 miliona evra, a poznato je da Stara dama odlično sarađuje sa Rajolom.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Kristijano Ronaldo: Ne jurim rekorde, oni jure mene – Sportklub

Read Next

Hrvatska nadigrala oslabljenu Crnu Goru – Sportklub