Dobre stvari se događaju – kad to najmanje očekujete – WANNABE MAGAZINE

To je sva ona razlika između očekivanja i prepuštanja. Očekivanja kvare igru, jer se mešaju u kosmička posla. Ne možete sebe naterati da prestanete da očekujete, ali možete se usredsrediti na sadašnjost toliko da se očekivanja smanje, da prestanu da budu važna – jer kad ste zauzeti životom, nemate vremena za očekivanja i onda ostavljate slobodu dobrim stvarima da dođu. Vaš posao je da se angažujete oko pripremanja tog prostora, da zaista uronite u raščišćavanje toksičnog otpada prošlosti, emotivnog taloga, pogrešnih uverenja, izneverenih očekivanja…

Shvatite da vas nije teško voleti 

Čak i ako ste voleli one zbog kojih ste se tako osećali, ako vas je neko ostavio kad vam je bilo najteže (umesto da bude uz vas), ako osećate da više volite svoju slobodu, nego da budete u vezi, nije vas teško voleti. Jedino je možda vama teško da volite sebe, jer vam je u prvom planu samo ono što želite kod sebe da promenite i čega želite da se oslobodite. Vaš zadatak je da prihvatite svoje mane i slabosti, da prigrlite sve ono što kod sebe ne volite i da naučite da volite sebe sa svim tim, bezuslovno. Ne čekajte da se „popravite“ da biste sebe vrednovali i cenili, učinite to odmah, počnite da prihvatate i volite sebe takve kakvi ste – i nastavite to da radite. 

Ne morate da pravite kompromise 

Možda nikada nećete pronaći to što tražite, ali ne morate zbog toga da prihvatite ono što ne želite svim srcem, što je nedovoljno, polovično, nezadovoljavajuće. Ne morate da budete sa nekim ko vam ne odgovara, samo zato da ne biste bili sami. Ne morate pristati ni na šta manje od onog što hoćete i što zaslužujete. I ne morate čekati nikoga ko će vam to najzad dati, jer to što vam stvarno trreba ne dolazi sa strane, nego iznutra. Pa šta ako ostanete sami celog života? Ako ste vi jedina osoba koja sebi može da pruži ljubav, poštovanje, nežnost, brigu i pažnju, onda to prihvatite i nastavite sebi da pružate sve što možete. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Gledali smo MTV Movie & TV nagrade – ovo su dobitnici i najbolje obučene zvezde sa dodele – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Snažan pljusak u Beogradu, velike količine vode zaustavile tramvaje i trolejbuse