Disciplinci kaznili nemar srpskih klubova: Pet njih nema šefa struke, Borac na tapetu iz više osnova

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije rešila je da upozori sve klubove iz Linglong Superlige i Prve lige koji nemaju trenere, da ih pod hitno pronađu, pošto ih u suprotnom čekaju drastične sankcije. U opticaju je čak oduzimanje bodova, što omogućava član 97. Disciplinskog pravilnika FSS.

Članovi prvostepenog organa rekli su da im nije ništa drugo preostalo, pošto se nemila praksa već duže vreme ponavlja, a pod posebnom lupom našlo se čak pet klubova. Reč je OFK Bačkoj, Proleteru iz Novog Sada, Radničkom 1923 iz Kragujevca, kruševačkom Trajalu i kraljevačkoj Slogi. Nijedan od njih nema šefa struke sa PRO licencom.

Komisija je odlučila da na početku odredi samo novčane kazne, odnosno tim iz Bačke Palanke moraće da plati 200.000 dinara, a isti propust koštaće klubove iz Prve lige Srbije po 100.000 dinara. Po istom članu, pokrenut je postupak protiv novosadskog Proletera.

Klupa OFK Bačke prazna je već gotovo mesec dana, a do kraja sezone preostala su samo dva kola. Na istoj sednici, članovi Disciplinske komisije rešili su da kazne Kolubaru sa 100.000 dinara zbog loše organizacije meča sa Radničkim 1923, gde je bio prisutan ogroman broj navijača, što nije u skladu sa kovid protokolima.

Na tapetu je još jednom Borac iz Čačka, koji će morati da odgovara zbog navodnih pretnji upućenih službenim licima posle meča sa Loznicom. Takođe, na narednom sastanku će se pričati o Nenadu Milovanoviću i Aleksandru Mijatoviću zbog sličnih povreda pravilnika.

Uskoro će se saznati šta će biti sa Čačanima i u slučaju meča sa Radničkim iz Kragujevca, na koji su izveli sedmoricu fudbalera, a onda se jedan “povredio” i meč je prekinut tek što je počeo. Fudbalski savez odlučio je da pusti da protekne određeno vreme od toga i blagovremeno će odrediti sankciju klubu iz grada sa Zapadne Morave.

Video: Sin Dejana Stankovića projektilom doneo Srbiji trofej: I otac bi mu pozavideo na topovskom šutu!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Real demonstrirao silu protiv Granade i spakovao četiri gola, Atletiko još ne može da slavi titulu!

Read Next

Nataša (44) sprema se za svoje prvo fitnes takmičenje: Nećete naći izgovore kad vidite njen trening