Dior najnovijom revijom “The New Era” spaja ljudski dodir i tehnologiju – WANNABE MAGAZINE

Prošle godine, mesec mode nam je doneo disko lookove koji su nas ubedili da je pandemija završena i da se svakog momenta možemo srediti i otići da đuskamo. Zahvaljujući abasadorki Dior modne kuće Jisoo, koja je deo jednog od najvećih ženskih brendova na svetu Blackpink, mogli smo u da uživamo u koloritu i zabavnim autfitima.

Ovogodišnja revija je, međutim, bila potpuno drugačija. Maria Grazia Chiuri je kreirala nešto neverovatno tako što je modernizovala odeću iz perioda od 15. do 18. veka. Činilo se da je velike istorijske ličnosti prenela na samu modnu pistu i da je njihovu garderobu preoblikovala tako da se uklapa u savremeno doba.

Dior kolekcija jesen/zima 2022/2023 tematski visi između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Kreacije Marije Grazije Chiuri istovremeno kucaju u ritmu savremene mode i mode iz prošlosti. Dior revija dobila je naziv The Next Era koji je inspirisan radom velike italijanske savremene umetnice Marielle Bettineschi. Italijanska umetnica je poznata po tome što galerije u kojima predstavlja svoje radove ispunjava slikama velikih portreta žena iz istorije od 16. do 19. veka. Na slikama su žene sa očima naslaganim u dva reda što sugeriše da one i dalje traže period u kome će biti potpuno oslobođene i jednake muškarcima. Ceo set unutar palate Tulieries bio je prekriven slikama ove umetnice.

Balans između ljudskog dodira i tehnologije

Inspiracija Marije Grazije Chiuri u radu italijanske umetnice je jasna. Kompletan koncept nove kolekcije prikazuje odnos između ljudskog tela i tehnologije o čemu je dizajnerka najviše razmišljala kad je pandemija zakucala na naša vrata. Tu filozofiju Chiuri je prenela na svoje kreacije. U saradnji sa Dynamic Autonomy and Intelligent Robotics laboratorijom koja je napravila sve ove futurističke detalje koje smo mogli da vidimo na reviji, ona je pokazala da je uspela da pronađe savršen balans između ljudskog dodira i tehnologije. Dior je ponovo prisvojio ljudski dodir tehnikom vezivanja koju su šivači koristili za ove kreacije.

The Next Era kolekcija je nešto što do sada nismo i videli i definitivno je jedna od futurističkih revija koje ćemo dugo pamtiti. Komadi se mogu nositi zasebno – na primer, aksesoari poput kaiševa koji imaju nekoliko džepova ili korseti koji će svaki look u potpunosti da transformišu. Kolekcija je možda bila high tech, ali sve kreacije pripadaju srcu Marije Grazije Chiuri.

Koncept suknje je, takođe, potpuno promenjen što je postignuto tako što je tkanina za šivenje zapravo tkanina kojom se šije muška garderoba. Hibridna Dior kolekcija ovakve, potpuno inovativne komade kreirala je uz pomoć tehnike trikotaže, mahom koristeći vodootporni materijal, najlon i kašmir.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Ljubavni horoskop za mart 2022. – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Zima se ne predaje, susnežica i kiša, na planinama sneg