Dešan o “pomilovanju” Benzeme: Ne smem da mislim samo o sebi – Sportklub

Selektor Francuske Didije Dešan kaže da je sa Karimom Benzemom imao duge razgovore, pre nego što je doneo odluku da ga vrati u reprezentaciju.

Napadač Reala dobio je poziv u najjači sastav Galskih petlova posle šest godina i nalazi se na spisku igrača za predstojeće Evropsko prvenstvu.

Povezane vesti

Zvanično: Benzema se posle 6 godina vratio u reprezentaciju

Razlog njegovog izostavljanja u međuvremenu, uprkos sjajnim partijama u Kraljevskom klubu, naširoko je poznat – afera sa ucenjivanjem Matjua Valbuene, nekadašnjeg saigrača iz državnog tima, pornografskim snimcima.

Dešan je zbog toga rešio da izbaci Benzemu iz državne selekcije. Odluku nije menjao, uprkos mnogobrojnim pritiscima, sve do sada.

Bilo je teško promeniti odluku. Vodili smo duge razgovore, bilo je potrebno i meni i njemu. Ne želim da od svega pravim poseban slučaj. Ja sam selektor državnog ima, ne smem da mislim samo o sebi i svojim stavovima„, diplomatski je Dešan opravdao „pomilovanje“ 33-godišnjeg špica.

Na pitanje novinara da li bi njegovo vraćanje u tim svetskih šampiona moglo da pokvari atmosferu, naročito u napadačkom delu, francuski strateg je odgovorio:

Kada imate kvalitet i ukoliko ste dovoljno inteligenti, onda možete daleko da dogurate„.

Pored Benzeme, Dešan od napadača na raspolaganju ima Olivijea Žirua, Kilijana Embapea, Antoana Grizmana, Usmana Dembelea, Markusa Tirama i Visama ben Jedera.

Žestoka konkurencija… Kome dati prednost?

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Nova kazna zbog publike: Zvezda ponovo plaća 350.000 – Sportklub

Read Next

Počelo je snimanje nove serije “Pam & Tommy”, a ovo je glumica koja će igrati Pamelu Anderson – WANNABE MAGAZINE