• January 25, 2022

Deo Srbije pod snegom, veje i u Beogradu – vozači i pešaci oprezno

Sneg se prethodnih dana zabeleo ili bar provejavao u mnogim krajevima Srbije. Prognoza se obistinila, pa  su prve pahulje i to s vejavicom stigle i u Beograd.

I baš je ta prva vejavica, idilična slika koju smo videli kroz prozor toplog doma, bila jutros najveća radost za najmlađe i za one koji baš nigde ne moraju da žure, ali ne i za one koji su krenuli na posao, školu ili bilo kuda.

I kao i uvek, zbog kiše, snega, uobičajena frka, gužva u gradu, skoro kolaps, kao da snegu nije vreme. Sneg veje, vozači trube, pešaci bi da pretrče tamo gde se ne sme…Ništa se tu ni ove sezone nije promenilo.

U većem delu Srbije biće oblačno, hladno s kišom i snegom, uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a snega će biti i u nižim predelima.

Temperatura do 5 stepeni Celzijusa.

Na planinama će se beli pokrivač uvećati za još 10 do 15 centimetara. Jedino će na severozapadu biti suvo. 

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

“Putevi Srbije” posebno savetuju maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog magle koja smanjuje vidljivost na putevima, pogotovo na deonicama duž rečnih tokova, u kotlinama, klisurama i na putnim objektima preko reka. 

Na auto-putu E-80, u zoni tunela “Pržojna padina”, „Progon” i „Bancarevo”, usled snežnih padavina, smanjena je brzina kretanja vozila, saopštilo je Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Na auto-putu E-80, u zoni tunela “Bancarevo”, zbog magle je vidljivost smanjena na 100 metara. 

 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

Objavljen je MICHELIN vodič za Beograd, a predstavljamo vam spisak preporučenih restorana

Read Next

Vremenska prognoza – 8. decembar