Dark academia – trend za pesnike, boeme i knjiške moljce – WANNABE MAGAZINE

Ukoliko vam se dopada se prepy stil oblačenja, onda će vam se sigurno svideti i njegova potkategorija, takozvana, dark academia. Šta je uopšte dark acatemia? Ukratko, to je akademski stil oblačenja, tako se oblače pesnici, pisci, boemi, zaljubljenici u biblioteke, oni koji cene sanjivu, tumornu i melanholičnu estetiku. Kada se obučete na ovaj način izgledaćete kao da ste ispali iz Oksforda, Hrvarda, nekog prestižnog univerziteta. Takođe, ovo je vintage način oblačenja, tako da osobe koje se oblače na ovaj način deluju kao da dolaze iz nekog drugog doba. Da li vam se dopada ovaj opis?

Dark academia predstavlja čitavu estetiku, koja je pomalo mračna, britanska, jesenja, ali se u potpunosti može prilagoditi i toplijem vremenu. A da li znate šta je najbolje od svega? Tako je lako obući se na ovaj način, zato što je čitav stil sveden, minimalistički. Sa par osnovnih komada odeće možete sastaviti bezbroj kombinacija i više nećete morati da se brinete šta ćete obući i sa lakoćom ćete sastavljati kombinacije.

Šta sve čini dark academia stil?

Umesto farmerica dark academia nalaže nošenje pantalona. To su uglavnom oversized pantalone zategnute kožnim kaišem. Osnova su jednobojne pantalone, one mogu biti krem, braon ili crne boje. Sa tim možete kombinovati bele i crne košulje, jedobojne sakoe, kožne torbe i cipele. To je sve što vam je potrebno da biste bili ispratili ovaj jednostavan stil.

Ono što je još karakteristično za dark academia jesu karirani komadi odeće. Šta god da je karirano odlično će se uklopiti uz čitavu zamisao, nebitno da li su to karirane pantalone, karirani prsluk, sako ili neki drugi karirani detalj. Ove vrste šara prosto odišu akademskom estetikom.

Ovaj stil je prisutan u filmovima o Hariju Poteru, kao i u seriji Anatomy of a Scandal i Chilling Adventures of Sabrina. Dakle, ima pomalo gotik vajb, ali je zadržao strogoću akademskog oblačenja. Veoma je prost i možete ga lako ispratiti i prilagoditi sopstvenom ukusu.

Što se nakita tiče, na Pinterestu ćete videti da se uglavnom nosi zlatan nakit, zlatne minđušice, prstenje, zlatni detalji koji se najbolje slažu, uz crnu, belu, braon, krem, bež, bordo, maslinasto zelenu i sivu boju.

Kako se obući u ovom stilu tokom toplijih meseci?

Priznajemo dark academia je više rezervisan za hladnije mesece, kada se nose kaputi i mantili, ali možete se ovako obući i leti i jednostavnije je nego što ste mislili. Leti možete obući lanene pantalone, ili bež šorts, belu majicu, kožne sandale i to je to. Kad god je neki stil minimalistički uvek je lako rekreirati ga. Takođe, možete obući karirane suknjice, lagane košuljice. Naravno, sve to upotpuniti sa kožnim kaišem. Haljine su isto neizbežne, one su u tmurnim bojama.

Postoji još jedan detalj koji upotpunjava stil – knjige. Naprosto, osoba koja je priklonjena ovom stilu obično voli mnogo da čita i privlači je dark academia, baš zato što je u velikoj meri okružena knjigama. Ukucajte ovaj upit na Pinterestu i videćete pregršt biblioteka, devojaka sa knjigama, prepunih rančeva, okruglih naočara.

Ima nešto u ovom stilu što liči na fantaziju, a istovremeno je mešavina vintage stila. On istovremeno koketira sa nekim drugim svetovima i strogo se drži osnovnih pravila minimalizma. Vama daje lični pečat i odaje vašu originalnost u razmišljanju.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Rejdersi dižu ruke od klase 2019? – Sportklub

Read Next

Kako da pravilno očistite četkice, beauty blender i ostalu opremu za šminkanje? – WANNABE MAGAZINE